Sarıyer Belediyesi ve ilçede faaliyet gösteren Rize derneklerinin işbirliği ile düzenlenen iftar programına yüzlerce Rizeli katıldı. Grup Koliva’nın sahne aldığı gecede renkli anlar yaşandı.

11 ayın sultanı Ramazan, Sarıyer'de dolu dolu yaşanmaya devam ediyor. İstinye Tersane Alanı’nda düzenlenen iftar programına; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, Meclis üyeleri, birim müdürleri, Rize Dernekleri Komite Başkanı Bayram Ali Koçoğlu, Tunca Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Rizeliler Derneği, Yemişlik Erenköy Derneği, Elmalıköy Derneği, Yiğitler Derneği, Kireçhaneliler Derneği ve çok sayıda Rizeli katıldı.

Koçoğlu’ndan Genç’e teşekkür

Kur’an tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Rize Dernekleri Komite Başkanı Bayram Ali Koçoğlu, “İnşallah bu akşam hem orucumuzu açacağız hem de müziğe doyacağız. Ramazan ibadet, hayır ve hasenat ayıdır. Bunlardan en kıymetli olanı kan vermek. Alanımızda Kızılay’ın çadırı bulunuyor. Dolayısıyla bu sevabı işlemek isteyen hemşerilerimizi çadıra bekliyoruz. Ayrıca bizlere bu programı yapmamız için desteklerini esirgemeyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e de teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.

İftardan sonra sahneye çıkan Karadeniz’in sevilen grubu Koliva seslendirdiği şarkılarla alandakilere unutulmaz bir gece yaşattı. Yoğun yağışa rağmen doyasıya eğlenen Rizeliler, tulum ve kemençe eşliğinde horon oynadı.

Başkan Genç horon oynadı

Grup Koliva’ya çiçek takdim eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Bu anlamlı ve güzel gecede siz değerli hemşerilerimizle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Hepiniz pırıl pırıl gençlersiniz. Hepinizin yolu ve bahtı açık olsun. Çok seviyorum sizi. Yarınının hep güzel olsun” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından dernek başkanlarıyla birlikte horon oynayan Başkan Genç, büyük alkış aldı.