Apollo 11 ile yolculuğu sonunda Ay’a ilk olarak ayak basan ABD’li astronot Neil Amstrong’un bu tarihi olayı gerçekleştirmesinin üzerinden 48 yıl geçti. Şimdi de bu insanlık tarihinin önemli olayın yıldönümünde bir müzayede gerçekleştiriliyor. Müzayede ile Ay’dan gelen toz ve taşlar satılacak.  

Neil Armstrong’un Ay’a ayak basmasının 48. yıldönümü kutlanacak. Bu kapsamda da önemli bir müzayede düzenlenecek. Bu müzayede kapsamında Ay’dan getirilen küçük taşlar ile tozların satışı gerçekleştirilecek. Bu koleksiyondaki parçaların değerinin 2 ila 4 milyon dolar arasında yer aldığı konuşuluyor.

KAFALARDA HALA SORU İŞARETİ VAR


Armstrong’un yaptığı tarihi uçuşun kurgu olduğuna dair yıllardan bu yana çeşitli iddialar dillendiriliyor. Ay’a aslında inilmediğine dair ortaya çok sayıda tez atıldı. Armstrong’un o gün Ay’a değil de Disney Stüdyoları’na ayak bastığı iddiaları gündeme getirildi. NASA ise akıllarda soru işareti bırakan sorulara tek tek yanıt verdi. Arsmtrong’un ‘İnsan için küçük, insanlık için dev adım’ şeklindeki sözleri de tarihe geçti. Efsane astronot 2012 yılında hayatını kaybetti.