ÖZEL HABER

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Muhtarı Osman Karaçam ve Baltalimanı Mahallesi Muhtarı Alihaydar Aslan, mahallelerindeki sorunları Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlattı. Her iki muhtar da yeteri kadar hizmet alamamaktan şikayetçi.

Sarıyer’deki gecekonduların büyük bölümünün yer aldığı FSM ve Baltalimanı Mahallelerinde sorunlar bitmek bilmiyor. Her ne kadar muhtarların yoğun girişimleriyle bazı problemler çözülse de temel sorunlar devam ediyor.

“TÜM SORUNLARI PEYDERPEY ÇÖZÜYORUZ”

Göreve geldiği günden itibaren mahallenin çok sayıda sorun ve eksikliğin giderilmesi için uğraş verdiğini anlatan FSM Muhtarı Osman Karaçam,“Tüm bu sorunları peyderpey çözüyoruz. 33 bini aşkın nüfusa sahip olan Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nin en büyük sorunlarından biri içme suyunun olmamasıydı. 34 yıldır bu mahallede ikamet eden birisi olarak içme suyunu 2016 yılında almaya başladım. Çünkü ana arter boruları yoktu. Vatandaşlarımız hatları kendi imkanları ile çekmişlerdi. Sokaklarımız adeta köstebek yuvasına dönmüştü. İSKİ ile görüşmelerimizi yaptık. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de destekleriyle gerekli çalışmalar yapıldı ve 2016 yılında tüm sokaklarda su, kanalizasyon ve altyapı çalışmaları tamamlandı. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“SPOR VE SOSYAL AKTİVİTELERİN YAPILABİLECEĞİ ALANLARIMIZ YOK”

Mahallenin sorunlarına değinen Karaçam, “Su ve altyapı sorunlarının çok büyük bölümünü çözdük. Fakat şu an en az onlar kadar büyük problemlerimiz var. Bunlardan biri de bozuk yollar. Mahallemiz 2016 yılında asfalt programında yer alıyordu. Fakat gerekli görüşmeleri yapıp çalışmaların ertelenmesini istedik. Önce altyapı çalışmaları tamamlansın, sonra asfalt yapılsın dedik. Fakat aradan geçen yıllara rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Araçlar ara sokaklara giremiyor. Kaldırımlarımız yok. Olanlarda ihtiyaca cevap veremiyor. Bir mahalleye kaldırım yapmak bu kadar zor olmamalı. Çok büyük yatırımlar istemiyoruz. Yollarımızın asfaltlanmasını ve kaldırımlarımızın yapılmasını talep ediyoruz. Bunların dışında büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu mahallemizde spor ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği alanlarımız yok” diye konuştu.

“İNSANIMIZ İKİNCİ SINIF MUAMELESİ GÖRÜYOR”

Karaçam, “Sarıyer’in sınırında yer alıyoruz. 100 metre ileride başka dünya, FSM’de bambaşka bir dünya var. Mahallemizde yaşayanların büyük bir kısmı Anadolu’nun ücra köşesinden İstanbul’a gelenler. Maddi durumları çok iyi değil. Büyük çoğunluğu günlük kazandıkları para ile geçimlerini sağlıyor. İnsanımız ikinci sınıf muamelesi görüyor. Bundaki en büyük etken de uç noktada yer almamızdır” dedi.

“SARIYER, BEŞİKTAŞ’TAN 50 YIL GERİDEN GELİYOR”

Baltalimanı Muhtarı Alihaydar Aslan, “Baltalimanı ve FSM’nin her alanda geride kalmasının en büyük nedeni kentsel dönüşüm konusudur. Mülkiyet sorunu olduğu için resmi kurumlardan istediğimiz hizmetleri de alamıyoruz. Hemen 100 metre ilerideki Etiler’de yüksek binalar, rezidanslar varken, bizim mahallelerde gecekondular bulunuyor. Bu iki farklı yaşam biçimi çok büyük çelişkiler doğuruyor. Karşı tarafta çok güzel tesisler, yürüyüş parkurları var. Bu tarafa geçtiğinizde ise atıl durumda, yolunda yürüyemediğiniz mahalleler bulunuyor. Beşiktaş Sanatçılar Sitesi’nde park yapılıyor ancak FSM ve Baltalimanı’nda çok sayıda yerimiz olmasına rağmen imar ıslah planları olmadığı için yatırım yapılamıyor. Yapsalar da kaçak yapıya girdiği için sorun yaşıyorlar. Malum belediyeden müfettişler çıkmıyor. Neredeyse her mahallede semt ve yaşam evleri var. Peki bunlardan FSM ve Baltalimanı’nda neden yok? Aksine bu mahallelerde olacak ki insanlar çocuklarını o kreşlere bırakacak, kendileri gidip çalışacak, sosyalleşecek. Bunun yanı sıra 2021 yılında dahi su sıkıntısı çekiyoruz. İnanın bundan utanç duyuyorum. Türkiye Avrupa’dan 50 yıl geride geldiği gibi Sarıyer de Beşiktaş’tan 50 yıl geriden geliyor” şeklinde konuştu.

“HİÇBİRİNİN SAMİMİYETİNE İNANMIYORUM”

Aslan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Her şey dönüp dolaşıp imar ve mülkiyet sorununa çıkıyor. Fakat maalesef bu sorunun çözüleceğine de inanmıyorum. AK Parti ve CHP isterlerse bir masada oturup bu problemi kökünden çözer. Üzülerek ifade ediyorum ki bu sorun çözülürse Sarıyer’de siyaset yapacakları alan kalmayacak. Bu yüzden çözmek istemiyorlar. Hiçbirinin samimiyetine inanmıyorum. Her seçim döneminde siyasetçiler gelip ‘tapu vereceğiz’ diyerek kandırıyor. İnsanlarımız da bir umut oy veriyor. Seçim bittiğinde ise her şey bitiyor ve vatandaş dertleriyle baş başa kalıyor.”

SARIYER POSTA GAZETESİ