31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Gümüşdere Mahalle Muhtarı seçilen Günay Yazıcı, 1,5 sene gibi kısa bir sürede hayata geçirdiği projeleri ve yapılan çalışmaları Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na anlattı. Günay, mahalleye yatılı tarım lisesi kazandırmak istediğini ifade etti.

Sarıyer'in başarılı muhtarlarından Gümüşdere Mahalle Muhtarı Günay Yazıcı, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor. Mahalle sakinlerinden de büyük takdir toplayan Yazıcı, "Bu koltuğa hizmet etmek için oturdum" diye konuştu.

ASIRLIK DERE TEMİZLENDİ

Muhtar seçildikten sonra yapılan hizmetleri anlatan Yazıcı, "Mahallemizin en büyük sorunlarından biri aydınlatma direklerinin yetersizliğiydi. Göreve gelir gelmez şuana kadar yaklaşık 150 tane elektrik diğeri diktirdik. Bozuk olan ampullerin değişmesini sağladık. Burada BEDAŞ yetkililerine teşekkür ediyorum. Ayrıca 100 yıldır hiç temizlenmemiş deremizi temizlettik. Camimizin avlusunun hali içler acısıydı. Orada yeniden düzenleme yaptık. Kadastro yolunu açarak 1 arabanın zor geçtiği yolu Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Kaymakamlığı'nın desteği ile genişlettik" dedi.

YAZICI'DAN ÇİFTÇİLERİ SEVİNDİREN GİRİŞİM

Sarıyer'de tarım ile uğraşan vatandaşların en büyük sorunu tapu alamamak. Konuyla ilgili yoğun girişimlerde bulunan Muhtar Yazıcı, Gümüşderelilerin yüzünü güldüren bir projeye imza attı. Yazıcı, "Yaptığımız hizmetlerin başında Milli Emlak'a ait olan arazilerin halkımıza kazandırılacak olması geliyor. Tarım ile uğraşan vatandaşlarımızın ecrimisil ödedikleri yerleri 10 yıllığına kiraladık. Devlet ile bir sözleşme imzaladık. Bunun akabinde çiftçi kayıt sistemine kayıt oldular ve arazileri sigortalatabiliyorlar. Ayrıca sözleşme süresinin sona ermesiyle birlikte o arazilerin tapularını alacaklar. Devletimizin bu taahhüdü var. Açıkçası biz yapılmayanları yaptık. Bu konuda bize destek olan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya bir kez daha teşekkür ediyorum. Bize verdiği sözü tuttu" ifadelerini kullandı.

Gümüşdere'ye piknik alanı yapılacağını belirten Yazıcı, "Köyümüzün yukarı bölümünde Ayazma Mevkii ile ilgili gerekli yazışmaları yaptık. Köyümüze piknik alanı olarak kazandıracağız. Burası ile ilgilide İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den söz aldık. Yapılacak olan piknik alanı 29 yıllığına spor kulübümüze kiralanacak" şeklinde konuştu.

"HUKUKİ HAKKIMIZI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ"

Gümüşdere'de yapılması planlanan arıtma tesisi ile ilgili konuşan Yazıcı, "Atıksu kollektörü Gümüşdere'de gözüküyor. Bu proje için dava açmıştık ve o davayı da kazandık. Açıkçası biz o tesisi mahallemizde istemiyoruz. Tarımın yapıldığı bir bölgede atıksu tesisinin ne işi var? Arıtma tesisi buraya yapılırsa tarımı öldürürler. Bu tesis için en uygun neresi varsa oraya yapsınlar. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi'nin hemen dibinde olacak. Öğrenciler orada eğitim görüyor. O kokuda nasıl ders alacaklar. Üniversitede o projeyi istemiyor. Fakat İBB'de projenin buraya yapılması için direniyor. Hukuki hakkımızı sonuna kadar savunacağız" diye konuştu.

GÜMÜŞDERE YENİ OKUL İSTİYOR

Gümüşdere'de mezarlık olarak kullanılmaya başlanan yaklaşık 9 dönümlük arazi üzerinde okul yapılması için yaptığı girişimler sonucu cenaze defin işlemlerini durduran Yazıcı, "Söz konusu arazi hem konum hem de yüzölçümü açısından son derece elverişli. Bu arazi imarda da okul alanı olarak gözüküyor. Daha önceki yönetimler burayı mezarlık yaptılar. Yaklaşık 15 mezar var. Girişimlerimiz sonucu definleri durdurduk. Bu mezarları da taşıyacağız. Burası hem Kısırkaya hem de Gümüşdere'nin tam ortası. Mevcut okulumuz yolun kenarında olduğu için bir kamyon kazasında direkt bahçeye girer. Ayrıca dere kenarında olduğu için sağlık açısından da elverişsiz. Okulumuz günümüz eğitim koşullarına ayak uyduramıyor. Bu yüzden bu alana yeni bir okul yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

MUHTAR YAZICI'NIN BÜYÜK HAYALİ

En büyük hayalini anlatan Yazıcı, şunları söyledi: "Köyümüzde ilkokulun dışında Türkiye'ye model olacak bir tarım lisesi yaptırmak istiyorum. Bu benim hayalim. Tarım ile iç içe olan bir yerde yatılı bir tarım lisesi. Bu sektör üzerine çalışacak olan gençlerin tarım ile ilgili her şeyi bu okulda öğrenmelerini istiyorum. Bu sayede bilinçli bir üretici olurlar. Çiftçi olmanın dışında bu alanla ilgili eğitici, bilim insanı da olabilirler."

SARIYER POSTA GAZETESİ