Rumeli Hisarı Mahalle Muhtarı Çetin Karayılan, mahalledeki corona vaka sayısına ilişkin bilgiler verirken, vatandaşlara da kritik uyarılarda bulundu. Karayılan, "Mahallemiz en sıkıntılı zamanlarını yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de corona virüs salgını etkisini her geçen gün artırıyor. Sarıyer Posta Gazetesi olarak mahallelerin son durumunu okuyucularımız ile paylaşırken, Rumeli Hisarı Mahalle Muhtarı Çetin Karayılan'dan da dikkat çeken bir paylaşım geldi.

"DUYARLILIK GÖSTERMEK İNSANLIK GÖREVİDİR"

"Rumeli Hisarı'nda 40 corona vakası olduğunu açıklayan Karayılan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: " Mahallemizde Covid-19 testi pozitif çıkan 40 kişi, temaslı olan da 120 kişi bulunmaktadır. Geçmiş olsun acil şifalar diliyoruz. Malum kaybettiklerimiz de var. Başımız sağ olsun. Bir çoğu duyarlılık gösterip karantinada beklerken, istisna olup dışarı çıkanlar olabiliyor. Hepimiz bu hastalık ile tanışabiliriz. Virüs yayılımının en başından beri mahallemiz en sıkıntılı zamanlarını yaşıyor. Karantinaya uymayıp dolaşan bir kişi hiç istemeden başka insanların hastalığına ya da ölümüne sebep olabilir. Bu yüzden konuya duyarlılık göstermek insanlık görevidir.

 Marketlerde ve benzeri yerlerde işlerimizi dikkatli ve hızlı halledelim. Ayrıca mahallemizin bir başka riski de komşuluk ilişkilerinden dolayı ev ziyaretlerinin sıkça yapılmasıdır. Unutmayalım ki tanıdık insanların arasındaki virüs yayılım hızı tanımadıklar ile aynıdır. Toplu etkinliklerden kaçınalım lütfen. Çaresiz kalıp acil ihtiyaçları olanlar muhtarlık, HİSARDER ve vefa destek grubunu arayabilir. Yine olası bir deprem için arama kurtarma ve ilk yardım ekibimizi oluşturulmuş olup, 10 erkek, 10 kadından oluşan ekibimiz için 2 kadın arkadaşa ihtiyaç vardır. Gönüllü olanlar bizimle temasa geçebilir."

SARIYER POSTA GAZETESİ