Zekeriyaköy Mahalle Muhtar Adayı Nur Altunköse ve Uskumruköy Mahalle Muhtar Adayı Meral Temürtürkan, gazetemizi ziyaret ederek, Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu ile 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, yerel seçimler üzerine değerlendirmeler yapılırken, her iki muhtar adayı da mahallelerinde hayata geçirmek istedikleri projeleri gazetemize anlattı.

İşte görüşmeden öne çıkan satır başları:

“Muhtarların siyasi görüşleri değil, insani duruşları önemli”

“Zekeriyaköy ile ilgili sorunlarını çok iyi biliyorum. Muhtarlığın, mahalle ile ilgili her türlü sorunlarına çözüm ortağının başı ve yerel yönetimde ilk basamağı olduğunun bilincinde olarak bu göreve talibim” diyen Zekeriyaköy Mahalle Muhtar Adayı Nur Altunköse, mahallesine hizmet etmek için muhtar adayı olduğunu ifade ederek, “Zekeriyaköy çok güzel bir mahalle. Fakat bir heyecan, mutluluk yok. Mahalle sakinleri olarak birlikte yapacağımız etkinlikler yok. Muhtarların siyasi görüşleri değil, insani duruşları önemli. Benim ilkem bu. Yaşam tarzı, siyasi görüş ayırt etmeksizin herkese eşit hizmet götüreceğim. Bu görev için kendimi son derece hazır hissediyorum” dedi.

Nur Altunköse kimdir?

1966 yılında İstanbul’da doğdu. Beyoğlu Hasköy Lisesi’nden mezun oldu ve şuan da AÖF End. İletişim Bölümü’nü okuyor. STK ve çeşitli sosyal – eğitim aktivitelerinde görev aldı. 12 yıldır Zekeriyaköy’de ikamet eden Altunköse, evli ve 1 çocuk annesidir.

“Hayal görmesinler”

Özel bir kurumda eğitmenlik yapan Uskumruköy Mahalle Muhtar Adayı Meral Temürtürkan, “Mahallemizin dokusunu korumak, güzelleştirmek, daha da yeşillendirmek bu göreve talip oldum. Kendime güveniyor, konuşmaktan çok icraat insanı olduğumu söylemeliyim. Muhtarlar, yerel yönetimler ile diyalog halinde olan kişiler. Doğal olarak belediyelerle sıkı ilişkiler içerisinde oluyorlar. Hizmet etmek isteyen muhtarlar bunu yapmalı. Bu söylemi kullanarak aday olanlar hayal görüyorlar. O zaman gidip siyaset yapsınlar” diye konuştu.

Meral Temürtürkan kimdir?

1973 yılında Berlin’de doğdu. İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Özel bir kurumda eğitmenlik yapan Temürtürkan, evli ve 2 çocuk annesidir.

Pehlivanoğlu, tarafsız ve ilkeli yayın politikasından dolayı Sarıyer Posta’yı yakından takip ettiklerini söyleyen Altunköse ve Temürtürkan’a yerel seçimlerde başarılar diledi. Görüşme, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.