Sarıyer Belediyesi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından Sarıyer'deki girişimci kadınlar için hayata geçirilen Mikrokredi projesi kapsamında üretilen ürünler, Maslak Mashattan Sitesi'nde kurulan kermes ile satışa sunuldu.

İçerisinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kurulan olan kermeste, kadınlar kendi ürettikleri ürünleri satışa çıkarmanın haklı gururunu yaşadı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Maslak Mashattan Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Öksüz, Maslak Muhtarı Aslı Nalbant Bütüner ve Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, 'Sonbahar Kermesi' teması ile düzenlenen kermese katılarak, girişimci kadınlara destek verdi.

SARIYER BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR ETTİLER

Vatandaşların kermese yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen kadınlar, satışlardan memnun olduklarını ifade ettiler. Girişimci kadınlar, kendilerine sundukları imkandan dolayı Sarıyer Belediyesi'ne teşekkür etti. Antikalardan el emeği göz nuru ürünlere, ikinci el eşyalardan takı ve bebek giysilerine birçok ürün satışa sunulan kermes, 3 gün boyunca alışveriş meraklılarını ağırladı. Ayrıca sokak sanatçıları tarafından kermes boyunca canlı müzik performansı serglendi.

"GİRİŞİMCİ KADINLARI BİR KEZ DAHA YÜREKTEN KUTLUYORUM"

Maslak Mashattan Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Öksüz, "Maslak Mashattan Sitesi olarak Sarıyer Belediyesi ile birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında Mikrokredi kermesine ev sahipliği yaptık. Bizim için bir ilk olma özelliği taşıyan etkinlikten dolayı son derece mutluyuz. Girişimci kadınları bir kez daha yürekten kutluyorum. Günümüzde kadının kendi ayakları üzerinde durması çok önemli. Umuyorum ki bu kermes amacına ulaşır" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ