Sarıyer Belediyesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından hayata geçirilen Mikrokredi projesi ile kendi işinin patronu olan girişimci kadınlar, Maslak 1453 Sitesi'nde Sohbahar Kermesi ile ürünlerini satışa sundu. 110 standın yer aldığı kermes 11 Ekim Pazar gününe kadar alışveriş tutkunlarını ağırlayacak.

Kermes alanını ziyaret eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyeleri Meltem Yücel Pir ile İrfan Sandıkçı, IB Ege Group’un Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bozan, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, kadınlara destek vererek 'hayırlı işler' temennisinde bulundu.

KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDULAR

7 yıl önce Sarıyer'deki kadınların hem ev ekonomisine destek olmaları hem de kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Mikrokredi ile iş sahibi olan girişimciler, bu kez Maslak 1453'te kermes düzenliyor. El yapımı ürünlerden doğal gıdalara kadar geniş ürün yelpazesine sahip olan kermeste sahneye çıkan müzik grubu canlı performans sergiledi.

"HERKESİ KERMESE DAVET EDİYORUM"

Kermes ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na açıklamalarda bulunan IB Ege Group’un Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bozan, "Maslak 1453'te daha önce çeşitli etkinliklere imza atmıştık. Fakat bugün Sarıyer Belediyesi ile birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında 4 gün boyunca Mikrokredi kermesine ev sahipliği yapacağız. Bizim için bir ilk olma özelliği taşıyan etkinlikten dolayı son derece mutluyuz. Umuyorum ki kermes amacına ulaşır ve Sarıyer Belediyesi ile birlikte daha birçok etkinlik yaparız. Yaklaşık 60 bin insan sirkülasyonunun olduğu Maslak 1453'te bulunan herkese gerekli duyuruları yaptık. Herkesi kermese davet ediyorum.

BOZAN'DAN SARIYER POSTA'YA TEŞEKKÜR

Bozan, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Ülke olarak üretime ihtiyacımız var. Üretim de evden başlar. Kadınlarımız ürettikleri ürünleri daha da geliştirerek ve daha güçlü birliktelik sağlayarak güzel işlere imza atacaklarına inanıyorum. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte stantları gezdik. Özellikle el yapımı ürünler yabancı site sakinlerinin dikkatini çekeceğine inanıyorum. Ayrıca Sarıyer Posta Gazetesi'ne de verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum."

SARIYER POSTA GAZETESİ