İstanbul'un bitmeyen çilesi olan trafik sorunu, Maslak'ta da devam ediyor. Megakentin kilit noktalarından olan Sarıyer'deki Katar Caddesi üzerinde sabah saatlerinde kilometrelerce uzayan araç kuyrukları oluşuyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin araç giriş kapılarındaki yoğunluk nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalan vatandaşlar bu duruma isyan ediyor. Trafik haritalarını kırmızıya çeviren yoğunluğun ise kampüste faaliyet gösteren bazı şirketlerin ve okulların 4 araç giriş kapısından sadece ikisini kullanabilmelerinden kaynaklandığı iddia edildi.

Araçlar korno ile protesto ediyor

Özellikle sabah saatlerinde Sarıyer'de yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü'nün kapılarından uzun araç kuyrukları meydana geliyor. Seyrantepe-İstinye istikametinde Katar Caddesi üzerinde bulunan üniversiteye ait 3 araç giriş kapısının özellikle birinde ciddi bir yoğunluk oluşuyor. Öyle ki, kampüs içindeki okula çocuklarını bırakan veliler, üniversite öğrencileri, akademisyenler ve çalışanların kullandığı araçlar Borsa İstanbul yakınındaki giriş kapısı önünde uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Bu durum ise Katar Caddesi'nde ciddi bir trafik yaratıyor. Yoğunluk haritalarından da özellikle sabah 08.00 ila 09.00 arasında Katar Caddesi ile bu bölgeye bağlı bazı noktalar kırmızıya dönüyor. Oluşan trafiği ise çok sayıda kişi korna çalarak protesto ediyor.

"Kısıtlama söz konusu değildir"

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "ARI Teknokent A.Ş.’nin üniversitemiz kampüsünde faaliyet gösterebileceği alanlar, Resmî Gazete’de yayımlanan sınırlarla belirlenmiştir. ARI Teknokent A.Ş.’nin belirlenen bu alanlar dışında herhangi bir kullanım hakkı bulunmamaktadır. Fakat ARI Teknokent A.Ş., yaptığı açıklamada, üniversitemizin kendileri için belirlenen bu alanları kullandırmadığına ilişkin yanıltıcı bir söyleme başvurmaktadır. Dolayısıyla, kullanıma ilişkin kısıtlama söz konusu değildir" ifadelerine yer verildi.

SARIYER POSTA