ÖZEL HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Algida işbirliği ile kadın istihdamının artırılması amacıyla hayata geçirilen 'Kadınlarla Güzelleşen Külahlar' projesi kapsamında kadın girişimci Naciye Küçükpomak, Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı'nda kendisine tahsis edilen büfede dondurma satıyor.

3 ay sürecek proje kapsamında girişimciden herhangi bir ücret talep edilmiyor. Yer ve büfe tahsisi İBB tarafından yapılırken, satışı yapılacak ilk dondurmalarI ise Algida karşıladı.

KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURUYOR

Sarıyer'de tek olma özelliği taşıyan 'Kadınlarla Güzelleşen Külahlar' büfesi sayesinde kendi ayakları üzerinde durabildiğini, sebrial palsi ve epilepsi hastası olan çocuğuna bakabildiğini kaydeden girişimci Naciye Küçükpomak, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuştu. Küçükpomak, "3 ay boyunca sürecek olan bu proje kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan kadınlara yönelik İBB ve Algida tarafından hayata geçirildi. Ayrıca herhangi bir ücret talep edilmedi. Dondurma büfemiz bugün kuruldu ve Covid-19 önlemlerimizi alarak satışlarımız başladı" diye konuştu.

"İBB'YE VE ALGİDA'YA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Benim sebrial palsi ve epilepsi hastası olan bir çocuğum var. Ona bakabilmek ve kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek için kermeslere katılıp ürün satıyordum. Aynı zamanda internet üzerinden de satış yapıyordum. Bir arkadaşım 'Kadınlarla Güzelleşen Külahlar' projesi ile ilgileniyordu ve bu sayede ben de projeyle tanıştım. Böyle projeler kadınlara güç veriyor. Bizlere destek verdikleri için İBB'ye ve Algida'ya teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BU PROJELER KADINLARIN HAYATLARINI İDAME ETMELERİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ"

Kireçburnu Mahalle Muhtarı Çağlar Coşkun, "Kadınlarla Güzelleşen Külahlar projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin özellikle ihtiyaç sahibi kadınlar için hayata geçirdiği projelerden yalnızca bir tanesi. Bu kapsamda Haydar Aliyev Parkı'nda proje kapsamında faaliyete geçen büfe, annelerin ev ekonomisine katkı sunması ve hayatlarını idame etmeleri açısından çok önemli. Bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç her fırsatta dile getiriyor" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ