ÖZEL HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 3,5 ay önce Hacıosman İETT otobüs durağı içerisine konulan Halk Ekmek büfesine kurulduğu günden beri elektrik verilmiyor.

Özel durumu olan şehit, gazi ve eşinden boşanan kadınlar için yapılan kura çekimi ile Halk Ekmek büfesi işletmeciliğine hak kazanan 142 kişi arasında yer alan Yeliz Tuana Kalioğlu, aylardır yaşadığı sorunu Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na anlattı.

"Burada halka hizmet ediyoruz"

İBB tarafından tasis edilen Halk Ekmek Büfesine elektrik bağlanması için gerekli girişimlerde bulunan Yeliz Tuana Kalioğlu bir türlü sonuç alamıyor. Kalioğlu, "Büfenin içerisinde İBB tarafından konulan klima olmasına rağmen elektriğimiz yok. BEDAŞ kendilerine elektrik verilmesi için ilgili belediyeden yazı olması gerektiğini bize belirttiler. Bizde Sarıyer Belediyesi'ne müracaat ettik. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ise yerin ruhsata tabi olmadığı gerekçesiyle bu yazıyı veremeyeceklerini söyledi. Aynı zamanda diğer hizmet veren birçok Halk Ekmek büfelerinin de elektriği kaçak kullandığını ifade etti. Fakat aynı yerde beraber hizmet verdiğimiz diğer esnafın elektriği var. O dükkanlarda sorun yok da, sadece Halk Ekmek büfesi mi ruhsata tabi değil? Biz burada halka hizmet ediyoruz. Sadece Sarıyer'den değil, İstanbul'un birçok noktasından müşterim var. Çünkü burası çok merkezi bir konumda" diye konuştu.

"Tek isteğim yetkililerin sesimi duyması"

Kalioğlu, "Benim tek isteğim yetkililerin sesimi duyması! Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e telefon üzerinden mesaj attım. Mesajı okudu ancak herhangi bir geri dönüş olmadı. Halk büfemizde elektrik olmadığı için yaz aylarında sıcak su satmak zorunda kalıyorum. Müşterilerim bu durumdan şikayetçi. Ayrıca kış mevsimi yaklaşıyor. O soğukta burada nasıl hizmet vereceğim? Sarıyer Belediyesi ve BEDAŞ'tan olumlu cevap alamadığım için İBB'ye başvurdum. Fakat büfe ilçeye kurulduğu için yerel belediyenin ilgilenmesi gerektiğini söylediler. Açıkçası siyasi bir durum olduğunu da düşünmüyorum. Çünkü İBB ve Sarıyer Belediyesi aynı partide. Dolayısıyla Belediye Başkanımız Şükrü Genç'in bu sorunu çözebileceğine inanıyorum ve yetkililerden çözüm bekliyorum" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA