Büyük bir insanlık dramının yaşandığı Halep'e yardımlar tüm hızıyla devam ediyor. Kağıthane Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Kağıthane Belediyesi'nin ortaklaşa başlattığı kampanyada toplanan yardımlar Halep'e gönderildi.
Kağıthane Merkez Anadolu Caddesi üzerinde bulunan Ebu Hureyre Camii'si önünde toplanan vatandaşlar, yardım TIR'ını dualar eşliğinde Halep'e uğurladı.Yardım TIR'ında giyim, gıda, battaniye ve temel ihtiyaçlardan oluşan bakım ürünleri yer aldı.

'DİN, DİL VE IRK AYRIMI YAPMADAN HERKESE YARDIM EDİYORUZ.'

Destek ve yardımlarından dolayı Kağıthane Kaymakamlığı ve Kağıthane Belediyesi'ne teşekkür eden Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu; '' Böyle bir taleple gittiğimde hem sayın Kaymakamımız hem de Belediye Başkanımız hiç tereddüt etmeden tam destek verdiler, hepsine teşekkür ediyorum. '' dedi. Sadece Müslümanların değil her dinden yardıma muhtaç insanların yardımına koştuklarını aktaran Haliloğlu; ''Din, dil ve ırk ayrımı yapmadan, yardıma muhtaç kim varsa biz Allah'a şükür ülke olarak daima yanlarındayız.'' şeklinde konuştu.

'TÜM VATANDAŞLARIMIZIN YARDIMLARINI ALLAH KABUL ETSİN.'

Suriye'de yaşanan iç savaşın bir an önce sona ermesi temennisinde bulunan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; ''Maalesef bazı dış güçler, orta doğudaki ülkeleri parçalayarak daha kolay yönetebilme derdindeler. Türkiye olarak bizim de bu tehdide karşı tedbirli olmamız gerekiyor. 15 Temmuz ile birlikte bu millet bir olmayı daha da fazla öğrendi ve benimsedi. Yine bir olarak birlik olarak tüm bu sorunların üstesinden geleceğimizi ümit ediyorum. '' dedi. Yardım sağlayan vatandaşlara da teşekkürlerini ileten Başkan Fazlı Kılıç; ''Halep'e gönderilmek üzere elinden gelen her türlü yardımı yapan ve daima oradaki insanların yanında olan vatandaşlarımızın yaptığı yardımları Allah kabul etsin.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okunan dua ile birlikte yola çıkan TIR Hatay Cilvegözü sınır kapısına kadar gidecek. Buradan Suriye plakalı TIR'lara aktarılacak olan yardımlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Halep'e yol alacak. Önümüzdeki günlerde toplanan bağışlarla birlikte tekrar bir yardım TIR’ı gönderileceği belirtildi.

 

http://www.sariyerposta.com/