Geçtiğimiz haftalarda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı tören ile vatandaşların hizmetine açılan Hacıosman Korusu'nun yeni ismi belli oldu. İBB Meclisi'nde yapılan oylamada 'Hacıosman Atatürk Kent Ormanı' ismi oy çokluğu ile kabul edildi.

Hacıosman ile Derbent arasında kalan ve yıllardır atıl vaziyette bulunan koru, yapılan proje ve düzenlemeler ile yıllar sonra yeniden kapılarını açmıştı. Akabinde son İBB Meclis toplantsında koru için gelen 'Atatürk Kent Ormanı' isim teklifine karşı AK Parti ve MHP gruplarının oylarıyla Hacıosman Atatürk Kent Ormanı' adı kabul edildi.

“ÇOK BÜYÜK AYIP”

Kararın oylanması öncesinde söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Neden olduğunu anladığım ama, anlamak istemediğim bir şekilde AKP uzun bir zamandan beri bu isme direniyor. Şöyle bir isim teklifinde bulunmuşlar ‘Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'. Bu çok büyük bir ayıptır. Bu ülkenin kurucusuna, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e karşı çok büyük ayıptır. Eğer Atatürk isminin önüne bir şey getirecekseniz bu ‘Gazi' olur başka bir şey olmaz. Eğer bir yer ifade edilecekse ‘Atatürk Kent Ormanı Hacıosman Korusu' diyebilirsiniz” diye konuştu.

"ATATÜRK BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ"

Ekrem İmamoğlu'nun daha önce konuyla ilgili attığı tweetlerin görselini mecliste gösteren AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş ise, "Hacıosman Kent Ormanı” ifadesinin kullanıldığını söyledi ve “Atatürk bizim ortak değerimiz. Atatürk'ü istismar etmekten vazgeçin. Atatürk'ün adı her yere verilmez" ifadelerini kullandı.

BENZER HABER: SARIYER’DE ATATÜRK KENT ORMANI AÇILDI

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/sariyer-haberleri/sariyerde-ataturk-kent-ormani-acildi-h61404.html

SARIYER POSTA GAZETESİ