Kız Kardeşim Projesi kapsamında yerel lezzetler üzerine çalışan girişimci kadınların desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen ‘Yerel Lezzet Girişimciliği Destek Programı’nı kazananlar Sarıyer’de düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Toplantı İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Yerleşkesi'nde gerçekleştirilirken, belirlenen kriterlere göre iş geliştirme hibesi almaya hak kazanan 11 girişimci kadına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölgesi Başkanı Evguenia Stoichkova, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır tarafından ödül verildi. Program kapsamında Türkiye genelinden 29 ilden restoran sahibi olan ve yerel lezzetler üzerine çalışan 114 girişimci kadının başvuruları değerlendirildi.

11 KADINA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Program kapsamında restoran sahibi olan 29 ilden 114 girişimci kadının başvuruları değerlendirildi. 29 ilde yapılan ön değerlendirmeler sonucunda işletmesinde en fazla 5 kişiyi istihdam eden ve işini büyütmeyi hedefleyen 27 girişimci işletme sahibi kadın, İstanbul'da üç gün süren Yerel Lezzet Kampı'na davet edilerek hızlandırıcı eğitimlere katıldı. Eğitimlerin sonunda düzenlenen final jüride Diyarbakır, Muğla, Konya, Denizli, Elazığ, Nevşehir, Şanlıurfa, Sinop, Kırklareli, Kayseri ve Mersin illerinden hibe alma kriterlerine göre en yüksek puanları alan 11 girişimci kadın, iş geliştirme hibesi almaya hak kazandı. Girişimcilik hibesi almaya hak kazanan girişimcilere ödülleri 5 Aralık 2019'da İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen toplantıda düzenlenen ödül töreniyle takdim edildi.Girişimci kadınlara ödülleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölgesi Başkanı Evguenia Stoichkova, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve HABİTAT Derneği Başkanı Sezai Hazır tarafından verildi.

SARIYER POSTA