Sarıyer’in en kalabalık mahalleleri arasında yer alan Fatih Sultam Mehmet Mahallesi’nde okul eksikliği devam ediyor. Çocuklarını gönderecek okul bulamayan aileler, mahalleye okul yapılmasını istiyor.

Mahalleye yapılacak ortaokul ve liseden FSM Mahallesi’nin dışında Baltalimanı, Reşitpaşa ve Rumeli Hisarı Mahallesi’nin de faydalanacağını belirten Mahalle Muhtarı Osman Karaçam, yetkililere çağrıda bulundu.

MUHTAR KARAÇAM’DAN OKUL TALEBİ

Konuyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Karaçam, “Mahallemizde okul problemi var. Ortaokul olarak faaliyet gösteren okulumuz ilkokula çevrildi. Kapasitesi de öğrenci sayısını anca karşılıyor. Mahallede ortaokul ve lise yok. 30 bini aşkın nüfusu olan ve çok sayıda öğrencinin bulunduğu Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde bir lise nasıl olmaz? Bu eksiklik yalnızca Fatih Sultan Mehmet Mahallesi değil, çevre mahalleleri de yakından ilgilendiriyor” dedi.

“ÇOCUKLARIN EĞİTİM HAYATI BİTİYOR”

Karaçam, “Eğitim gören öğrenciler kilometrelerce uzaklıktaki başka okullara gitmek zorunda kalıyor. Bazı ailelerde çocuğunu uzak yerlere göndermek istemiyor. Yalnızca uzaklık değil, maddi anlamda da büyük yük getiriyor. Okulun olmaması nedeniyle çocukların eğitim hayatı bitiyor. En azından bir meslek lisesi yapılırsa hem gençlerin eğitim hayatı devam eder hem de bir meslek öğrenmiş olurlar.Mevcut ilkokulu geliştirip lise yapılabilir. İlkokul ve ortaokul öğrencileri için de prefabrik okullar inşa edilebilir. Bu sayede FSM, Baltalimanı, Reşitpaşa ve Hisarüstü Mahalleleri de okuldan yararlanabilir” şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ