ÖZEL HABER

Büyükdere'de yaklaşık 20 yıldır süren yol tartışmasındaki anlaşmazlık bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. İddiaya göre, tarihi Topçu Karakolu'nun yanında bulunan patika üzerine yapılan evin sahipleri tarafından vatandaşların kullandığı yolun kapatılması nedeniyle bölge halkı yıllardır mağdur.

Olay Büyükdere Mahallesi Dede Korkut Sokak'ta geçiyor. Yaklaşık 4 yıl önce mahalleye yerleşen Meftun Gürdallar, sokak isminin de kaldırıldığını ve gelen postacıların adreslerini bulamadığını ifade etti. Gürdallar, yıllardır yol sorunuyla uğraştıklarını belirtirken, yetkililerden bir an önce çözüm bulmasını talep etti.

"KAPATILAN YOLUN YENİDEN AÇILMASINI İSTİYORUZ"

Sarıyer Posta Gazetesi'ne konuşan Gürdallar, "Yıllar önce okul olarak kullanılan Topçu Karakolu'nun hademesine kalması için küçük bir ev yapmasına izin verilmiş. Aradan geçen zaman içerisinde o hademenin çocukları, torunları karakolun altından geçen yolu kesip kullanımlarına aldılar. Bölge halkı da doğal olarak resmi imarlı yolumuzun açılmasını istiyor. Çünkü kadastral planda yol olarak gözüküyor. 20 sene boyunca ilgili kurumlara dilekçeler vermelerine rağmen olumlu bir cevap alamadılar. Yolumuzu kapatan kişi de sokaktan çıkışı kalmadığı için burayı kapatıyor. Komşularına da 'yol açacağım ve hep beraber kullanacağız' diyor. Bölge halkı da bunun üzerine evin yapımını şikayet etmiyor. Fakat inşaat bittikten sonra merdiveni de kapatıyor ve vatandaşa yolu kullanmasına izin vermiyor. Biz kapatılan yolun yeniden açılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"YANGIN ÇIKSA YOL OLMADIĞI İÇİN İTFAİYE ARACI GİREMEZ"

Gürdallar, "Evlerimize gitmek için yolun üst tarafını kullanmaya mecbur kalmamızın yanı sıra daha önemli mağduriyetler yaşıyoruz. Bu bölgedeki evlerde olan hastalar, cenazeler taşınamıyor. Geçtiğimiz haftalarda bir komşumuzun cenazesi taşınırken düştü. Tam bir rezillik. Bu yol en azından tek şeritli olarak araç trafiğine açılsa bir nebze de olsa sorunumuz çözülmüş olur. En azından ambulans girebileceği şekilde olmasını istiyoruz. Bunun yanın sıra bir yangın çıksa itfaiye aracı da müdahale edemez. Çünkü evlere yanaşacağı bir yol yok" diye konuştu.

SÖZ KONUSU YOLUN TAPU KADASTRO GÖRSELLERİ

SARIYER POSTA GAZETESİ