Sarıyer'in de aralarında bulunduğu İstanbul'daki bazı ilçelerde kiralık ev fiyatları son bir yılda yüzde 100’ün üzerinde arttı. Peki Sarıyer'de en çok kira artışı hangi mahallelerde gerçekleşti? Detaylar haberimizde...

Ev kiraları İstanbul’da son bir yılda enflasyonun üzerinde artış trendine girdi. Arzın azalması, satılık konut fiyatlarının çok yüksek olması ve tüketicinin kiralık evlere yönelmesinin yanı sıra kentsel dönüşüm fiyat artışında etkili oldu.

İŞTE EN ÇOK ARTIŞIN OLDUĞU MAHALLELER

Hürriyet Emlak’ın verilerine göre Sarıyer’in Reşitpaşa, Emirgan, Kilyos mahalleleriyle, Kağıthane Hamidiye ve Şişli Harbiye’de kira artışı yüzde 100’ü buldu. Zekeriyaköy ile Beşiktaş Dikilitaş ve Levazım, Beyoğlu Gümüşsuyu'nda da artışlar yüzde 75 ile yüzde 100 arasında olduğu gözlemlendi. Yüzde 50’nin üzerinde fiyat artışının yaşandığı diğer semtler ise Şişli’nin Teşvikiye ve Esentepe semtleri, Eyüpsultan’da Göktürk, Beyoğlu’da Tomtom Mahallesi, Sarıyer’in Yeniköy semti ve Bakırköy’ün Yeşilköy semti olarak öne çıktı. Emlakçıların portföyüne giren kiralık ev sayısı azalırken, ev bulmak için ayrılan süre de 2 aya kadar ulaştı.

SARIYER POSTA GAZETESİ