Türk Kadınlar Birliği Derneği Sarıyer Şubesi, Sarıyer Spor Kulübü Kafeteryası’nda düzenlediği ‘Kadına Destek Kermesi’ ile kadınların ev ekonomisine katkı sunmasına yardımcı olurken, kermesten elde edilecek gelirler de öğrencilere burs imkanı sağlıyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan seçim ile görev değişikliği yaşanan Türk Kadınlar Birliği Derneği Sarıyer Şubesi’nden anlamlı bir etkinliğe imza atarken, Sarıyerliler de kermese yoğun ilgi gösterdi.  Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclisi Başkanvekili Hüseyin Coşkun, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ile Sarıyer Belediye Meclis üyeleri de ziyaretçiler arasında yer aldı. Kermeste el emeği göz nuru ürünlerin satışı yapılırken, stant açmak isteyen kadınlardan alınan ücretler ile öğrencilere burs verilecek. Yapılan etkinlik ile aynı zamanda kadınların ev bütçesine katkıda bulunmasına olanak sağlıyor.

“ÇOCUKLARA BURS VERMEK İSTİYORUZ”

Etkinlik ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Türk Kadınlar Birliği Derneği Sarıyer Şube Başkanı Gülden Demircioğlu, “Biz bu görevi devralalı yaklaşık 1 ay oldu. İyi bir ekibimiz ve güzel bir grubumuz var. Açıkçası çok sayıda etkinlik yapıp maddi gelir elde etmek istiyoruz ki eğitim alan çocuklara burs verebilelim. En büyük amacımız bu. Şuan da 3 tane öğrenciye burs veriyoruz. Bunlar ilköğretim, lise ve üniversite öğrencisi. Umuyorum ki ilerleyen dönemlerde bu sayıda daha da artacak. Aynı zamanda kadınlara da destek olmak istiyoruz. Bu yüzden kermesler açıp yapılan ürünler için satış imkanı sağlıyoruz” diye konuştu.

“KADINLARA DESTEK OLUYORUZ”

“Kadına şiddet Türkiye’nin uzun yıllardır kanayan bir yarasıdır” diyen Demircioğlu, “Kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak görmek çok yanlış. Atatürk biz kadınlara çok büyük haklar verdi. Fakat biz aldığımız mirası koruyamadığımızı düşünüyorum. Öncelikle ortamın çok kötü olduğunu belirteyim. Çocuklarımızı güvenle dışarıya gönderemiyoruz. Ne olacağını bilemiyoruz. Kadınlar Birliği olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bu tarz etkinliklerle de kadınlarımıza destek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

SARIYER AĞRILI ÇOCUKLARIN İÇİNİ ISITACAK

Derneği çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Demircioğlu, “Türk Kadınlar Birliği Derneği Sarıyer Şubesi olarak faaliyetlerimiz kermesler ile sınırlı kalmayacak. Çünkü biz kermes derneği değiliz. Kuruluş amacımız kadının sosyal ve siyasi alanda haklarına sahip çıkmak. Öncelikle kadın kendi ayakları üzerinde durabilmesi lazım. Eğer bu gerçekleşirse hem siyasi hem de sosyal alanda söz sahibi olur. Bunların yanı sıra eğitimlerle ilgili seminerler, workshop’larımız olacak. 100 tane atkı ve bere takımı örüyoruz. Yeni yıl öncesinde hazırladığımız ürünler Ağrı’da ihtiyacı olan çocuklara gidecek” dedi.

“BELEDİYE KADINLARA ÇOK FAZLA İMKAN SAĞLIYOR”

Demircioğlu, “Sarıyer belediyesi kadınlara destek olma anlamında çok duyarlı ve kıymetli bir belediye. Sarıyerli kadınlara çok fazla imkan sağlıyor. Ürettikleri ürünlerin satışı ve ekonomik getiri konusunda büyük destekleri var. Biz bu tarz etkinliklerin dışında bağış da alıyoruz. Aynı zamanda belediyemizin Cumartesi ve Pazar günleri için bize tahsis ettiği pazar yeri var. Kadınlar orada satış yapıyorlar. Belediyemize tüm kadınlarımız adına teşekkür ediyorum. Her kapılarını çaldığımızda tüm imkanları seferber ediyorlar” şeklinde konuştu.

“ESNAF DA BİZE YARDIMCI OLMALI”

Türk Kadınlar Birliği Derneği Sarıyer Yönetim Kurulu Üyesi Zerrin Atçakan ise şunları söyledi: “Böyle bir derneğin çatısı altında yer aldığım için çok mutluyum. Çok güzel işler yapıyoruz. Bu tarz etkinliklerin yanı sıra Kemerburgaz Ortaokulu’nun kütüphanesini kurduk. Sadece kadınlar değil, Sarıyer esnafı da çocuk okutmak için bizlere yardımcı olmalı. Bu proje Sarıyer’in gururu olacak.”

SARIYER POSTA