Bulunduğu konumu itibariyle Türkiye'nin en güzel ilçeleri arasında yer alan Sarıyer, özellikle kilometrelerce uzunluktaki sahil bandı ile İstanbul’un birçok ilçesini kıskandırıyor. Ancak bu muhteşem doğal güzellik, bilinçsiz vatandaşların denize attığı çöpler yüzünden adeta katlediliyor.

Sarıyer, kilometrelerce uzunluktaki sahil yoluyla ve doyumsuz deniz manzarasıyla sadece Sarıyerlileri değil, İstanbul’un birçok ilçesinden ziyaretçilerini ağırlıyor. Önceki sayılarımızda da Sarıyer gündemine getirdiğimiz denizde yaşanan kirlilik, bir kez daha ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜLERE TEPKİ GELDİ

Sarıyer sahilinde yürüyüş yapan ve ailesiyle deniz havası alan vatandaşlar, denizde oluşan kirlilikten şikayetçi. Özelikle kullanılmayan eşyaların ve bayatlamış ekmek parçalarının atıldığı görenler bu duruma neden olanlara tepki gösteriyor.

"DENİZ TEMİZLENSİN"

Bahar ve Yaz aylarının yaklaşmasıyla Sarıyerlilerin uğrak adresi olan sahilde denizin belli bölümlerinde yer alan çöpler, görüntü kirliliğinin yanı sıra, insan sağlığını da tehlikeye atıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da özellikle çocukların Sarıyer sahilini doldurması bekleniyor. Vatandaşlar burada yüzecek olan gençlerin sağlığının olumsuz yönde etkilenmemesi için ilgili mercilerden önlem almasını bekliyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ