Bahçeköy yolu üzerinde sıralı halde bulunan tarihi çınar ağaçları, yaya ve araç sürücülerinin hayatını riske atmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na açıklamalarda bulunan Belgrad Ormanı Koruma Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdülkadir Bilge, yetkililere önlem alınması konusunda çağrıda bulundu.

MİADINI DOLDURDULAR

Asırlık ağaçlar, depreme, yağmura, fırtınaya dirense de artık miadını doldurdu. Yapılan başvuru sonucunda Anıtlar Kurulu tarafından koruma altına alınan çınarların içi ya çürüdü ya da bir insanın sığabileceği boyutlara ulaştı.

BİLGE: "TARİHİ ÇINARLARIMIZ HEP BERABER KURTARALIM"

Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu'na konuşan Bilge, "Bahçeköy Belediyesi Kurucu Başkanı Muzaffer Altınsoy döneminde yolun kenarında yapılan kanal 2-3 metre kadar aşağıya inince çınar ağaçları zarar gördü. Ben de konu ile ilgili prosedürü öğrendim ve Anıtlar Kurulu'na müracaat ettim. Kurul da o süreçte belediyeye bir yazı gönderdi. Orman Fakültesi ile Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün gözetiminde bakım ve budama işlemlerinin yapılacağına ilişkin bir izin çıkarıldı. Zaman içerisinde bazı bakımlar yapıldı fakat durum hala çok kritik" diye konuştu.

"GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI"

Bilge, "Geçtiğimiz yıllarda bir ağaç devrildi ve aracın üzerine düştü. Buradan çok sayıda yaya ve araç geçiyor. Ya onların da üzerine düşerse ne olacak? Bazı vatandaşlar ağaçların kesilmesi gerektiğini söylüyor. Gerekli tüm önlemleri ve çalışmaları yaparsın eğer tüm bunlara rağmen kesilmesi gerekiyorsa tabi ki kesilir. Ancak öncelikle gerekli önlemler alınmalı. Kurtarılabilecek ve yıkılmasını engelleyebileceğimiz ağaçları destek aparatı ile sağlamlaştırmalıyız. Tehlike arz eden birçok ağaç mevcut. Biz de elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Bu kapsamda o tarihi ağaçların arasına bir hayırseverin desteği ile yaklaşık 500 fidan diktik" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ