Baltalimanı Mahalle Muhtarı Alihaydar Aslan, sokağa çıkamayan vatandaşlar ile ihtiyaç sahibi ailelerin taleplerini en kısa sürede karşılanması amacıyla Whatsapp’ta grup kurdu. Aslan, talepleri bu grup üzerinden alırken, mahalle ile ilgili bilgilendirmeler de yapıyor.

Muhtar Alihaydar Aslan, 45 kişiden oluşan ve her sokaktan 1-2 kişinin yer aldığı Whatsapp grubundan mahallenin son durumunun yanı sıra vatandaşların talepleri ile ilgili bilgiler alıyor.

MAHALLE İLE İLGİLİ BİLGİLER PAYLAŞILIYOR

Corona virüs, sosyal hayatı olumsuz anlamda etkilemeye devam ediyor. Mahallede yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve taleplerini karşılamak isteyen Muhtar Aslan, salgın nedeniyle yardımları Whatsapp üzerinden organize ediyor.

VATANDAŞTAN EN ÇOK GIDA TALEBİ GELİYOR

Sarıyer Kaymakamlığı ve Sarıyer Belediyesi ile işbirliği içerisinde mahalledeki ihtiyaç sahiplerinin taleplerini karşılayan Baltalimanı Mahalle Muhtarı Alihaydar Aslan, bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Önceden tespit edilen evlere giderek, maske dağıtan Aslan, mahalle sakinlerinden en çok gıda talebi geldiğini ifade etti.

SARIYER POSTA