Türk turizm sektörünün Anadolu mutfağını dünyaya tanıtmak ve seyahat acentelerinin tek bir noktadan satış yapma ihtiyacını karşılamak üzere geliştirdiği Türk Gastronomi Köyü projesi, Sarıyer’de tanıtıldı.

Sarıyer’deki Bahçeköy Lifepark’da yaklaşık yüz dönüm arazide hayata geçirilecek Türkiye Gastronomi Köyü, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile entegre çalışacak. Projeyle, Türk mutfağı ve Anadolu lezzetleri hem dünyaya tanıtılacak hem de 700 dolar seviyesinde olan turist başına ortalama harcama seviyesinin arttırılması hedefleniyor.

“Birkaç sene içinde istediğimiz seviyelere gelecek”

Life Park Bahçeköy’de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sektörünün 2018'de rekor kırdığını hatırlatarak 2019'da yeni rekor hedeflediklerini söyledi. Türk turizm sektörünün çeşitlilik sıkıntısı yaşadığını ifade eden Bağlıkaya, “Deniz, kum, güneşin dışında yoğun bir trafik maalesef alamıyoruz. Kültür turlarıyla ilgili hafif hafif artan bir sayıya yaklaştık. Belli ki birkaç sene içinde istediğimiz seviyelere gelecek. Ülkedeki huzur ve güvenle doğru orantılı olarak onlar da artıyor. Ülkemizin seyahat edilmesinin riskli bulunan bölgelerinde de yavaş yavaş seyahatler öncelikle iç turizmde başladı. Bu durum dış turizme de yansıyor” bilgilerini verdi.

“Burası Anadolu tatlarını bütün dünyaya tanıtacak”

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak ise, “Burası Anadolu tatlarını bütün dünyaya tanıtacak. Bunun yanında o lezzetlerin merkezine gitmek isteyen insanların ortaya çıkmasına da destek olacak. Dolayısıyla biz burasıyla; turizmi, gastronomi turizminin kalbi niteliğindeki Anadolu'ya da taşımış olacağız. Belki ticari bir tarafı olacak elbette ama burası aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi. Neden? Çünkü biz yıllardır uğraşıp da sürdürülebilir şekilde kurgulayamadığımız gastronomi projelerini de bu mekan sayesinde, bu aktiviteler yerleşkesi sayesinde başaracağız” diye konuştu.

SARIYER POSTA