Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, aşı çalışmaları ve yılbaşındaki kısıtlamalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kayıpmaz, corona virüs aşıların gelmesiyle birlikte yapılacak incelemeler sonucu aşılanmaya başlanacağını ve yılbaşında dört günlük kapanmanın Bilim Kurulu tarafından daha öncede konuşulduğunu söyledi.

Son dönemde en çok konuşulan konuların başında corona virüs aşısı ve yılbaşında sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağı. Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, merak edilen soruları yanıtladı.

"Sağlık Bakanı'nın sözlerine itibar etmeliyiz"

Corona virüsle birlikte aşıların hızlı bir şekilde hayata geçmesi bazı tartışmaları ortaya çıkardı. Bir insanı hastalanmadan koruyabiliyorsanız siz başarıya ulaşmış demeksinizdir. Korunma için temizlik, maske, mesafeyle birlikte son olarak aşıyı ekledik. Bazı kesimler eleştirel gözle bakıyor. Masa başında eleştirmek çok kolay, sahaya indiğimizde 'Keşke bu hastalığa yakalanmadan aşıyı vurulabilseydik' diyen çok hasta var. Aşı konusunda Bilim Kurulu üyeleri ve Sağlık Bakanı'nın sözlerine itibar etmeliyiz. Sevdiklerimiz için kendimiz üçün bu üç kuralın yanına aşıyı da ekliyoruz. Sağlık Bakanı'nın açıklamalarına göre aşı zorunlu olmayacak. Dünyanın birçok ülkesinde riskin azaltılması açısından bazı kararlar alınabilir" dedi.

"Önümüzdeki günlerde değerlendirme yapılacak"

Yılbaşında dört günlük bir kapanma olup olmaması en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz " Daha önce Bilim Kurulu'nda bu konu tartışıldı. Ancak önümüzde zaman var. Açık konuşmak gerekirse, cuma akşamı saat dokuzdan pazartesi sabah beşe kadar bir kısıtlama söz konusu. 1 Ocak'ta sabah beşten akşama dokuza o kadar olan gündüz kısmı bir de perşembe günü sabah beşten akşam dokuza kadar olan gündüz kısmı var. Yılbaşı insanların aileleriyle, sevdikleriyle birlikte geçirmek istediği bir etkinlik. Bu durum hastalığı artıracaktır. Bu nedenle önümüzdeki günlerde konuyla ilgili değerlendirme yapılacaktır" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ