Rize'nin Tunca Beldesi'nde çevre düzenlemesi tamamlanan, şelale, dere, kemer köprüler, orman ve bitki örtüsü ile ilgi çeken Dereağzı Tabiat Parkı, ziyaretçilere kapılarını açtı. Doğa ile iç içe bulunan tesisi, yaz aylarında yürüyüş parkurları, piknik alanları, kamelyalar, serenderler ve restaurantı ile konuklarına hizmet veriyor.

Muhteşem doğası ile dikkat çeken Tunca Beldesi, özellikle yaz turizmini geliştirmek ve turistleri bölgeye çekmek için çok önemli bir projeye imza attı.

"TURİSTLERİN BELDEMİZE OLAN İLGİSİNİ ARTIRACAĞIZ"

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, bölgeyi turizme kazandırmak istediklerini söyledi. Aytemiz, "Muhteşem bir doğanın içinde, tarihi dokuyla kaplı bu bölgede doğayla uyumlu tesisler yaparak vatandaşın hizmetine sunduk. Tarihi kemer köprüler, su değirmeni, gürül gürül akan derenin sesi, gür ormanlarla kaplı yemyeşil doğa. Huzur için aranan bir yer olacak. Buraya gelenler gizli bir cennetin parçası olacak, dinlenecek, huzur bulacak buradan öyle ayrılacak. Bu tesisi yaylalarımızla birleştirerek turistlerin beldemize olan ilgisini artıracağız" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ