Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren İmar Barışı’nda son başvuru ne zaman? Ücretlerin yatırılması hangi tarihte sona eriyor? İmar barışı uzatılıyor mu? Merak edilen tüm soruların cevabı  haberimizde. İşte detaylar...

Ülke genelinde yarım asırdan fazladır devam eden mülkiyet problemi karşısında gelen yoğun talep doğrultusunda adım atan iktidar partisi, çıkardığı İmar Barışı Yasası ile milyonlarca yapı sahibine umut oldu. Yüz binlerce vatandaş, imar barışına başvuruda bulundu. Peki başvurunun ve ücretin yatırılmasının son tarihi ne zaman? İşte cevabı:

31 Aralık’a dikkat!

İlk olarak Ekim ayı sonunda sona ereceği açıklanan başvuruların 31 Aralık’a kadar ertelenmesinin ardından başvuru sayısı milyonları buldu. Gerekli işlemlerin ardından yatırılması gereken ücretler de de son tarih 31 Aralık. Vatandaşlara işlemlerini son güne bırakmaması çağrısında bulunan yetkililer, yoğunluğun son günde de devam edeceğini belirtiyorlar.

İmar barışı uzatılıyor mu?

Daha önce Ekim’de sona ereceği açıklanan, fakat gelen talepleri dikkate alan yetkililer, süreyi 31 Aralık’a kadar uzatmıştı. Ülkenin ekonomik durumunu göz önünde bulunduran vatandaşlar, özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan sürenin 2. kez uzatılmasını istiyor. Bakanlık yetkililerinin de konuyu görüştükleri belirtilirken, ücretlerin yatırılma tarihinin ertelenmesi gündemde.

İmar barışının başaktörü Sarıyer Posta’ya konuştu

Konuyla ilgili Sarıyer Posta’ya konuşan imar barışının çıkmasında büyük rol oynayan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, “İmar barışına inanılmaz bir talep var. Ve bu her geçen gün artarak devam ediyor. Milyonlarca vatandaşımız uzun yıllardır bu denli bir çözüm bekliyordu. Başvuru süresinin uzatılması ile ilgili net bir şey söylemem doğru olmaz. Yetkililer konuyu değerlendirip en doğru kararı vereceklerdir” dedi.