İstanbul Üniversitesi’ndeki 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “Şehirlerimize kendimize nasıl ihtimam gösteriyorsak öyle bakmalıyız. Yaşanabilir şehirler, marka şehirler mutlaka kuracağız” ifadelerini kullandı.

Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Erdoğan, “Devleti ve şehri yaşatmanın yolunun insanı yaşatmaktan geçtiği bir medeniyetten geliyoruz. Tarihe mal olmuş bütün şehirlerimiz insan merkezli olarak kurulmuştur. Amerika keşfedilmemişken, Paris'in esamesi okunmazken İstanbul her alanda dünyanın merkeziydi. Medeniyetlerimizin tüm şehirleri alimleri kendisine çekti” ifadelerini kullandı.

“Mutlaka kuracağız”

“Şehirlerin ruhu ve ortak şuuru olduğunu bizim milletimiz bilir” diyen Erdoğan, “Olmasaydı Antep Gaziantep olmazdı. Madem temel, maya sağlam öyleyse çok daha iyisini bu millet inşa edebilir. Şehirlerimize kendimize nasıl ihtimam gösteriyorsak öyle bakmalıyız. Yaşanabilir şehirler, marka şehirler mutlaka kuracağız. Bu dikey olursa kurulur diye bir mantık yok. Yatay mimariyle de olabilir” diye konuştu.

SARIYER POSTA