Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kırsal kalkınma destekleri kapsamında verilecek tutarı açıkladı. Pakdemirli, "68 projeye 71 milyon lira hibe verilecek" ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, 2. dönem buzağı desteği ödemeleri kapsamında Giresunlu 8 bin 582 üreticinin hesabına 1 Eylül'de 12 bin 544 buzağı için 7 milyon 415 bin lira yatırılacağını belirtti.

"Hibe desteği sağlıyoruz"

IPARD programını uygulayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK), 16 farklı alt sektörde 42 ilde yapılacak yatırımlara hibe desteği sağlayarak yatırımcıların hayallerini gerçekleştirmeye devam ettiğini vurgulayan Bakan Pakdemirli, "Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması sektörü çerçevesinde, et ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, süt toplama merkezleri, meyve-sebze soğuk hava depoları, işleme ve paketleme tesisleri ile su ürünleri işleme ve pazarlama yatırımlarına destek veriyoruz. AB standartlarında üretim ve işleme tesislerinin kurulmasına ve modernizasyonuna yüzde 40 ile yüzde 50 arasında hibe desteği sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"244 proje sözleşme imzalamaya hak kazandı"

68 adet projeye 71 Milyon TL hibe desteği sağlanacağını belirten Bakan Pakdemirli, şunları söyledi: "Bu hibe sayesinde 179 Milyon TL tutarında yatırımın hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Açıklanan 3. grup sonuçlarıyla birlikte, 8. Çağrı kapsamında bugüne kadar, yatırım tutarı 606 Milyon TL, hibe tutarı ise 237 Milyon TL olan 244 proje sözleşme imzalamaya hak kazandı."

SARIYER POSTA GAZETESİ