Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümlere yol açan corona virüsü salgınının önüne geçebilmek için kişisel hijyen ve sosyal mesafe büyük önem arz ediyor. Peki sürücüler araçlarda bulunan virüslerden nasıl korunacak? Cevabı haberimizde...

Uzmanlar corona virüsünden korunmanın yollarını anlatırken, akıllara ‘günlük yaşamın bir parçası olan araçlarda seyahat eden sürücüler nasıl korunacak?’ sorusu geldi.

“Herkesin ulaşabileceği seviyelere indirdik”

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Güven, araçları bakterilerden arındırmanın yollarını anlattı. Güven, “Öncelikle dikkat edilmesi gereken hususlar var. Burada kullanılacak ürünler çok önemli. Bu işi uzun süredir yapan, belirli bir müşteri profiline ve ürün kalitesine sahip standartları olan firmalar var. Geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaptık. Bütün firma sahibi arkadaşlarımızla birlikte belirli kararlar aldık. Zaten kurumsal olarak bilinen firmalar kullandıkları ürünlerle Sağlık Bakanlığından onaylı, ruhsatlı ürünler ve belirli fiyat politikalarıyla kendini gösteriyor. Biz, halkımızın bu hizmete daha rahat ulaşabilmesi için eskiden süregelen fiyatları daha da aşağıya çekerek herkesin ulaşabileceği seviyelere indirdik” dedi.

Güven’den kritik tüyolar

Güven, “Öncelikle dikkat edilmesi gereken; bu hizmeti doğru firmalardan almak. Araçların içerisinde koltuklar, taban, tavan, kapı içleri, döşemeler hepsi kirlenmiş oluyor. Biz bunları antibakteriyel temizlik ürünleriyle ilk önce fırçalarla, süngerlerle, bu işe uygun olan malzemelerle temizleyerek adeta köpük köpük yıkıyoruz. Daha sonra bu kirli suyu vakum aletleriyle çekiyoruz. Bu işlem araba iyice temizlenene kadar devam ediyor. Daha sonra ısı jeneratörleriyle araçların içlerini güzelce kurutuyoruz. Bundan sonra kullandığımız ürün Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı hidrojen peroksit ve gümüş iyonları içeren çok kuvvetli bir dezenfektan. Biz bunu aracın döşemelerine, tabanına, tavanına, ön göğse, kapı içlerine ellerimizin çocuklarımızın temas ettiği bütün noktalara iyice sıkıyoruz ve bunu kurumaya bırakıyoruz. Bu ürün 15 gün süreyle araçlarda dezenfeksiyonu sağlıyor” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA