Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından 'Türkiye'nin Çıkış Yolu Kahvaltılı Buluşma' etkinliği düzenlendi. Programa katılım yoğun oldu.

Programa; Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mesut Çalışkan, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, Vatan Partisi Sarıyer ilçe yöneticileri, partililer ve basın mensupları katıldı.

"Türkiye'yi belalardan kurtaran mücadelenin ateşini siz yaktınız"

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, "Türkiye'yi belalardan kurtaran mücadelenin ateşini ilk önce sizler yaktınız. En önemlisi de FETÖ'nün sırtını yere vurmaktı. Bu terör örgütü Cumhuriyetimizi yıkmak, devletimizi parçalamak, milletimizi bölmek için ABD tarafından 1970'lerin sonundan beri Türkiye'nin başına bela edilen gladyo ekibiydi. Eğer aydınlıkçılar, Vatan Partililer 40 yıl olduğu gibi bu süreçte de FETÖ ile göğüs göğse mücadele etmeseydi ülkemiz bu savaşı kazanamayacaktı. Bu mücadele Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in hayatını 15 yıl hapiste geçirmesine neden oldu. Fakat Vatan Partililer bunu hiç dillendirmez. Fakat sonuçta ne oldu? Zor dönemlerde dik durduğumuz için bu terör örgütüne karşı büyük başarılar elde ettik" diye konuştu.

"Ülkemize dolar üzerinden diz çöktürmeye çalışıyorlar"

Yücel, "Önümüzde yeni bir mücadele cephesi var. Türkiye'nin ekonomik kurtuluş savaşı. FETÖ'ye karşı büyük zaferler kazandığımız doğrudur. Fakat bunu ekonomiyle de taçlandırmamız gerekiyor. Türkiye'de 60 yıllık yıkım programı uygulandı. Atatürk devriminden kopar kopmaz 1950'lerden itibaren köylüsü milletin efendisiydi, şehrin yoksulu oldu. Fabrikalarımızı kaybettik, tarım ve hayvancılık büyük ölçüde bitti. En kötüsü de Türkiye yabancı ülkelerden borç alarak ayakta durmaya mahkum edildi. Borcu borç ile çevrilen bir ülkeye döndük. Bu sistem artık çıkmaza girdi. Çünkü milli güvenlik politikalarımıza cevaplar artık dolar üzerinden olmaya başladı. TSK'yı durduramadılar, ülkemize dolar üzerinden diz çöktürmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Türkiye dört bir yandan kuşatılmaya çalışılıyor"

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, "Vatan Partisi seçmeninin karşısına 'maaşa o kadar zam yapacağım, sana bunu vereceğim' yerine, 'sorunlar var, zorluklarla karşı karşıyayız. Size bu zorlukları birlikte sırtlamayı öneriyoruz' diyor. Vatan Partisi olarak kimseye boş vaatler vermiyoruz, hayal satmıyoruz. Gerçekleri söyleyenlerin, sorunlara çözüm getirenlerin, zorlukları omuzlayanların partisiyiz. Çok kritik bir eşikteyiz. 2022 yılının büyük zorluklara gebe olduğunu görüyoruz. Ekonomide, siyasette, askeriyede, dış politikada zorluklarla mücadele edeceğiz. Türkiye dört bir yandan kuşatılmaya çalışılıyor" şeklinde konuştu.

"Yıllardır bu virüse karşı milletimizi uyardık"

Dikmen, "Şuan da corona virüs salgını var. FETÖ'de virüstü ve Türkiye'ye yayılmıştı. İnsanları ya korkuyla sindiriyorlardı ya da para ve güç hırsıyla zehirliyorlardı. İşte bu yüzden çok büyüdüler. Yargı, ordu, siyaset bunları göremiyordu. Şimdi ise Türk polisi ve yargısı Türk milleti için mücadele ediyor. 400 dolara vatanını satan Metin Gürcan gibi casuslara artık göz açtırmıyorlar. Yıllardır bu virüse karşı milletimizi uyardık. İşte Vatan Partisi'nin ayrıcalığı burada ortaya çıkıyor. O virüsten hiçbir zaman etkilenmeyenlerin partisiyiz" dedi.

"Ekonomik kurtuluş savaşının başına tasarruf, sonuna adil paylaşım eklenmeli"

Ekonomideki zorluklara değinen Dikmen, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik kurtuluş savaşı tezine bizler de katılıyoruz. Fakat bu mücadelenin başına tasarruf, sonuna adil paylaşım eklemediğiniz takdirde bu savaşın başarıya ulaşması mümkün değil. En başta tasarruf olacak. Bunu da ilk başta devlet kurumları ve bu kurumlarda görev yapanlar uygulayacak. Cumhurbaşkanı bu hususu eksik yapıyor. Bakanlar koruma sayısını azaltacaksınız! Cumhurbaşkanı sarayın giderlerini azaltacaksınız! Milletvekilleri harcamalarınızı azaltacaksınız! Kurtuluş Savaşı'nı bu millet nasıl verdi? O dönemin vekilleri Gazi Meclis'te yeri geldiğinde yemek bulamadılar. Bu şatafatla tasarruf olur mu? Sadece tasarruf da yetmez. Yatırım ve ihracat yapacağız, para kazanacağız. O parayı da 3-5 şirket paylaşacak. Peki vatandaş sırtındaki geçim sıkıntısından kurtulamayacak mı? Vatan Partisi ile mevcut sistemdeki partilerin arasındaki ekonomi politikasının farkı bu" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen ile Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, konukların ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BİZİ TAKİP EDİN

Instagram: sariyerpostagazetesi

Twitter: sariyerposta