70'i aşkın semt evi bulunan Türkiye Devrimci Komünist Partisi, Reşitpaşa Mahallesi'nde yeni semt evinin açılışını gerçekleştirdi.

Yoğun ilginin olduğu açılış törenine, Türkiye Devrimci Komünist Partisi İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam da katıldı.

"Birlikte güleceğimiz bir ülke kuracağız"

Açılış töreninde konuşan İnam, "Bu İstanbul’daki 21. semt evimiz. Çok mutluyuz ama yetmez. TKP üzerine düşeni yapacak, ama hepimizin yapacakları var. Semt evi, eğitim alamayan çocuklar için eğitim merkezi olacak, gericilik saldırıyorsa semt evleri bilimle sanatla aydınlatmayı yaşatacak, işten atılan semt evine gelip hakkını nasıl arayacağını konuşacak. Burası mahalleliyle güçlenecek. Herkesi buradan emekçilerin partisine davet ediyorum. Birlikte güleceğimiz bir ülke kuracağız" ifadelerini kullandı.

"TKP bu ülkeyi yönetmeye talip"

İnam, sözlerini şöyle tamamladı: " Bizler cennet memlekette cehennemi yaşıyoruz. Bugün iktidar gitse de değişmeyecek şeyler var. AKP iktidarı gidiyor, gidecek ama yerine ne geleceğini konuşmamız gerek. AKP neyi temsil ediyor? Sermayeyi, para babalarını temsil ediyor. Biz her gün daha fazla yoksullaşırken birileri zenginleşiyor. Burası bir emekçi mahallesi, ama hemen aşağıda boğazda yalılarda oturuyorlar; bizden çaldıklarıyla yaşıyorlar. AKP aynı zamanda gericiliği temsil ediyor. Biz laiklikten vazgeçemeyiz, bizi din sömürüsüne mahkum edenlere boyun eğemeyiz. İktidar ülkeyi uluslararası güçlere peşkeş çekiyor. Yerine geleceklerin bağımsızlık demesi gerekiyor. TKP bu ülkeyi yönetmeye talip. Emekçiler, gençler, kadınlar adına yönetmeye talip."

SARIYER POSTA