Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) öğrencileri, koronavirüs salgınının ardından gece gündüz demeden seferber olan sağlık çalışanlarına mektup yazdı.

Büyük bir özveriyle çalışan sağlıkçılara kahraman olarak hitap eden çocukların mektuplarında; “ Siz orda canla başla çalışırken biz hiç dışarı çıkmadığımız için itiraz etmiyoruz. Keşke sizi bu salgından önce kahraman olarak nitelendirseydik” yazması okuyanları duygulandırdı.
 

ÇOCUKLARDAN EVDE KAL ÇAĞRISI

Koronavirüse karşı yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarına tüm ülke seferber olurken çocuklarda bu duruma kayıtsız kalmadı. SAGEM’li öğrenciler ailelerinden uzak canla başla görevlerinin başında olan çalışanlar için mektup yazdı. “Biz evimizde rahat rahat otururken siz orada çalışıyorsunuz” diye başlayan satırlarda; “Biz anne ve babamızı görebiliyorken siz çocuklarınızı göremiyorsunuz. Kimileri işini yapıyorlar diye düşünebilir ama siz bazen hiç uyumadan bile itinayla çalışıyorsunuz. Bazı insanlar Covid 19’a yakalandı mı? diye düşünürken siz virüsün içinde yaşıyorsunuz. Hastalara, şifa sağlık çalışanlarına güç kuvvet diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Çocuklar mektuplarında “Evde Kal” çağrısında bulunarak, tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.