Ülke genelinde, elektrik ve doğal gaz fiyatlarına yapılan zamlara ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor. Yüksek faturalardan yakınan vatandaş, gelen faturaları paylaşarak, başta sosyal medyada olmak üzere çeşitli şekillerde protesto ediyor.

Başta işletme sahipleri olmak üzere birçok vatandaş yüksek faturadan yakınırken, tepkilerini de çeşitli yollarla dile getirdi. Dikkat çeken tepkilere bir yenisi de Sarıyer’de yapıldı. Birçok esnaf zamları protesto ederek, “Bize gelen Elektrik faturası” diyerek afişe etmeye başladı.

Esnafınn tepkisi üzerine açıklama yapan, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, "Hayat pahalılığı ile halkın yoksullaştırılıyor. Cumhuriyet tarihinde böyle birşey görülmemiştir. Elektrik insan hakkıdır, ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olmalıdır. Elektrik ve doğal gazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Aralık 2021-Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir." dedi

BENZER HABERLER

CHP'den Sarıyer’den zamlara tepki!

https://www.sariyerposta.com/siyaset/chp-den-sariyerden-zamlara-tepki-h65634.html

SARIYER POSTA