Doğu Türkistan’ın işgalinin 70. yılı dolayısıyla Tarabya’daki Çin Konsolosluğu önünde toplanan Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği üyeleri, işgali protesto etti.

Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği, Tarabya’da bulunan Çin Konsolosluğu önünde basın açıklaması yaparak, Birleşmiş Milletler (BM) ve İslam İşbirliği Teşkilatını (İİT) göreve çağırdı.

“DOĞU TÜRKİSTAN’I GÖRÜN”

Basın açıklamasını okuyan Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkanı Hidayet Oğuzhan, “Bugün hür ve bağımsız vatanımız Doğu Türkistan'ın Çin tarafından işgal edilişinin 70. yıl dönümüdür. Bugün öz vatanımızda esaret altında yaşamak zorunda kaldığımız kara tarihin başlangıcıdır. Çin devletinin bayram olarak kutladığı ve bizim için dün olduğu gibi bugün de yas ve matemin devam ettiğini hatırlatan kara bir gündür bugün. Doğu Türkistan'da ikinci bir Endülüs hadisesinin yaşanmaması için BM ve İslam İşbirliği Teşkilatını göreve çağırıyoruz. Gayriresmi rakamlara göre 5-6 milyonu aşkın insanımız sözde 'meslek edindirme kampları' adı altında toplama kamplarında asimilasyona maruz bırakılıyor. Doğu Türkistan'da yaşananları artık görün” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA