İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler hattında gerçekleştirilen test sürüşüne katıldı.

Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler hattında gerçekleştirilen test sürüşüne İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç eşlik etti.

“Sonuca doğru yürüyoruz’’

Test sürüşünde açıklama yapan İmamoğlu, "Hattın yapımında ihale ve yüklenici firmalar ile zorluklar yaşadık. Yapının bir takım teknik sorunlarını çözdük. Finansal sorunlarını çözdük. Görevi devraldığımızda, bu araçların daha siparişi verilmemişti. Siparişleri verme konusunda özel bir çaba sarf ettik ve yükleniciyi devre dışı bırakarak bazı anlaşmalar yapmak zorunda kaldık" dedi.

“Açılışını İstanbullularla beraber yapacağız”

Finüküler hattını, İstanbullularla beraber yapacağını belirten İmamoğlu, “Hisarüstü'nü Aşiyanla buluşturacağız. Aşiyan'dan vatandaşlarımızı boğaz yoluyla İstanbul'un birçok noktasına dağıtıyor olacağız. Burada en çok da Boğaziçi'nin o çile çeken güzel öğrencilerine bu hediyeyi bu dönemde vermek, beni çok çok mutlu ediyor. Onların hayatlarını oldukça kolaylaştıracak" şeklinde ifadelerinde bulundu.