İBRE11Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye geri dönmesi ile Sarıyer’deki CHP adayları arasında da heyecanlı bir bekleyiş başladı.

Deniz Baykal’la olan sürtüşmesi sonucu 8,5 yıl önce PM kararı ile partiden ihraç edilen Sarıgül, önceki gün 58 PM üyesinin 44’ünün kabul oyu ile yeniden CHP üyesi kimliğine kavuştu.

Yaşanan bu gelişme ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığına kesin gözüyle bakılan Mustafa Sarıgül’ün beraber çalışmak istediği ilçe belediye başkanları konusundaki düşünce ve tercihi de merakla bekleniyor. Basında çıkan haberlere göre ise CHP’de Türkiye genelinde 290 belediye başkan adayının belirlendiği, İstanbul aday adayları arasında da önseçim yapılacağı belirtiliyor. Eğilim yoklaması ile adayların belirlenmesini özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istediği ve yakın bir zaman sonra tüm ilçelerde bu çalışmanın yapılacağı belirtiliyor.

SARIYER’DE DURUM NE OLACAK?

Bu arada Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye dönmesi ile Sarıyer’deki CHP’li aday adayları arasında da heyecanlı bir bekleyiş hüküm sürmeye başladı. Kendi kişisel imajları, siyasi birikim ve halk arasında sahip oldukları desteğin yanısıra Sarıgül’e yakınlığı ile de tanınan Dr. Cengiz Alp, Erol Aydın ve Betül İstanbullu’nun bu anlamda adaylık şanslarının arttığı, eğilim yoklaması yapılırsa da bu üç aday adayından birinin Sarıyerliler tarafından aday olarak tercih edilebileceği belirtiliyor.

sükrüŞÜKRÜ GENÇ NE YAPACAK?

Öte yandan aday adayları arasında yer alan Belediye Başkanı Şükrü Genç’in, Sarıgül’ün CHP’ye dönmesiyle birlikte adaylık şansının pek fazla olmadığı ileri sürülen iddialar arasında. Ayazağa, Huzur ve Maslak Mahalleleri’nin Sarıyer’e bağlanması sırasında Mustafa Sarıgül’le Şükrü Genç arasında yaşanan polemiğin adaylık sürecinde etkili olacağı belirtiliyor. Üç mahallenin Sarıyer’e bağlanması nedeniyle sevinç gösterisinde bulunup, bu yönde açıklamalar yapan Şükrü Genç’e öfkelenen Mustafa Sarıgül, “İnsan biraz ağır olur” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Şükrü Genç ise geçen süre içinde değişik ortamlarda Sarıgül’le bir araya gelip, yakınlaşarak, aradaki buzları eritmeye çalışmıştı.

Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda Sarıyer kamuoyu CHP’de ibrenin hangi aday adayından yana döneceğini merakla bekliyor.