Türkiye Değişim Partisi (TDP) Sarıyer İlçe Başkanı Murat Kemer, Malazgirt Zaferi'nin 950. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı paylaştı. Kemer, "Malazgirt sadece bir askeri zafer değil, tüm dünyanın kaderini, tarihinin yeniden yazılmasına vesile olan zaferdir" dedi.

26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alp Arslan ile Bizans İmparatoru Romen Diyojen arasında gerçekleşen ve Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi'nin 950. yıldönümü kutlanıyor.

Türk tarihinde büyük öneme sahip olan Malazgirt Zaferi ile ilgili mesaj yayınlayan Kemer, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te kazanılan büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımı olmuştur. Aziz milletimiz bu topraklarda nice şanlı zaferlere ulaşarak, tarihin akışına yön vermiştir. Sultan Alp Arslan , “Kalksın tuğlar, yürüsün ordular” diyerek vatan kıldığımız bu coğrafyanın kapılarını 950 yıl önce bu kadim millete açarak miras bırakmıştır. Malazgirt Zaferi, sadece bir askeri zafer değil, tüm dünyanın kaderini, tarihinin yeniden yazılmasına vesile olan zaferdir. Milletimize, Anadolu’nun kapılarını açan, bu topraklarda birlik, beraberlik ve barışa dayanan anlayışın hakim olmasını sağlayan Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümünü kutlarım. Bu vesileyle, başta Sultan Alp Arslan olmak üzere, milletimizin istiklali yolunda şehit ve gazi olanları rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

SARIYER POSTA GAZETESİ