Sarıyer Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısı bir anda Ak Partililer ile CHP’liler arasında meydanları doldurma’ tartışmasına dönüştü. 1 Mayıs’ta işçilerin Taksim’de yapmak istediği eylemin gündeme gelmesiyle birlikte Ak Partililer, “1 Milyon kişi meydanlara topladık” derken CHP’liler, “Biz de milyonlarca insan toplarız.” tartışması yaptı.
Sarıyer Belediye Mayıs Ayı Meclisi ilk oturumunda 1 Mayıs işçi bayramı tartışmalarına sahne oldu. Ak Partililer ile CHP’liler 1 Mayıs’tan yola çıkarak, ‘Meydanları kim daha fazla doldurur’un tartışmasını yaptı!

Büyükşehir Belediyesi’nden dönen Islah İmar Planları için Meclis’e gelen vatandaşların da dinleme koltuklarında olduğu Mayıs Ayı İlk Oturumu Sarıyer Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun’un açılış ve yoklamanın ardından başlattığı toplantıda 1 Mayıs İşçi Bayramı tartışmaları yaşandı. Meclis gündeminde bulunan maddeler ise oy birliği ile komisyonlara sevk edildi.

DİNLEYİCİ LOCASINDA TARTIŞMA

Toplantının henüz başında dinleyici locasını dolduran Islah İmar Planları ile ilgili Meclis’e gelen mahalle sakinleri arasında tartışmalar yaşandı. Ak Partililer ile CHP’liler arasında Islah İmar Planları’nın Büyükşehir Belediyesi’nden dönmesi nedeniyle yaşanan gerginlik araya zabıta ve güvenlik görevlilerinin girmesiyle kısa sürdü. Tartışmaların sona ermesinin ardından Meclis Başkanı Hüseyin Coşkun, toplantıyı yeniden başlattı.

HİCRAN ÇELİKYAY 1 MAYIS’I GÜNDEME DIŞINA TAŞIDI

Meclis gündem dışı konuşmalarla başladı. Sarıyer Belediye Meclisi Ak Parti Grubu adına Hicran Hamza Çelikyay, CHP adına ise Gurup Başkanı Gökan Zeybek, birer konuşma yaptı. Ak Parti Grubu adına söz alan Hicran Hamza Çelikyay 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı gündeme taşıyarak, Sarıyer Belediyesi’ne eleştirilerde bulundu. İşçi Bayramı kutlamalarına yaşananları hatırlatan değinen Çelikyay, Sarıyer Belediyesi’nde çalışan işçilerle ilgili haklarının korunmadığını öne sürdü.

AK PARTİLİLER OKUMUYOR

Çelikyay’ın Belediye ile ilgili yönelttiği eleştirilere cevap veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, çoğu yerde ve belediyelerde işçilerin özlük hak ve tazminatlarının ihmal edildiğini ancak Sarıyer Belediyesi olarak bu konulara azami derecede hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Sarıyer Belediyesi’nin işçi hakları ve emeğe değer verdiğini vurgulayan Genç, Ak Partililer’in Belediye’nin faaliyet raporlarını okumadığını söyledi. Genç, “Faaliyet raporlarını okumuyorsunuz. Okumuş olsaydınız bunları görürdünüz. İşçilere ödenen tazminatlar ve emeğe verdiğimiz öneme yönelik attığımız adımların hepsi raporlarda var.”hatırlatması var.

MEYDANLARI KİM DAHA ÇOK DOLDURUR TARTIŞMASI

Söz alan Ak Parti Grup Başkanı Nurettin Çelik ise, Taksim Meydanı’nda işçilerin toplanmasını eleştirerek, “Biz parti olarak milyonların toplandığı mitingler yaptık. Eğer amaç İşçi Bayramı’nı kutlamaksa gidin Yeni Kapı’da, Maltepe’de kutlayın.”dedi. Bu sözlere CHP Meclis Üyesi Mustafa Oktay Aksu cevap verdi. Meclis Başkanı Coşkun’dan söz alan Aksu, oturduğu yerden yaptığı açıklamada, “Yeni Kapı’da alan yaptık gücünüz varsa Yeni Kapı’yı  doldurun demek gerçekten üzüntü verici. CHP’nin kendisi mitin yapacaksa Yeni Kapı’ya milyonları toplayacak gücü de var. İstanbul’un neresinde miting yapacaksa oraya milyonları toplayacak gücüde var. Buradan olayı başka bir yere çekmek, gerçekten doğru olmadı bunu Meclis’in takdirine bırakıyorum.”dedi. Tartışmaya noktayı Meclis Başkanı Hüseyin Coşkun koydu. Coşkun, “1 Mayıs dünyada kutlanan işçi bayramı nokta.”diyerek gündemdeki maddelere geçti.

GÜNDEM MADDELERİ KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ

Konuşmaların ardından meclis gündeminde yer alan; yıllık kesin hesap cetvelleri hakkında başkanlık teklifi, içkili yerler krokisi hakkında başkanlık teklifi, borçlanma için Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e yetki verilmesi,  2017 evsel katı atık ücret tarifesi hakkında başkanlık teklifi, ilçe dahilinde bulunan Sarıyer Belediyesi’ne ait mevcut tesislere isim verilmesi hakkında başkanlık teklifi ve müdürlüklerden gelen tekliflerin ilgili komisyonlara devri oy birliğiyle kabul edildi.