Eski başkanlık binası artık çocuk ve gençlerin. Geleceği, aydınlık yarınları düşünüp bu doğrultuda hareket eden Sarıyer Belediyesi Büyükdere’deki eski başkanlık binasını kütüphaneye dönüştürüyor.

Eğitime verdiği önemi her fırsatta dile getiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, çocuklar ve gençler için eski başkanlık binasını kütüphaneye dönüştürüyor. Çalışma alanları, atölyeler, dijital kütüphane altyapısı ile bütün Sarıyerlilerin faydalanabileceği alanların oluşturulduğu kütüphaneden dileyen herkes yararlanabilecek. Eğitime büyük katkılar sağlayan ve kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasını amaçlayan Sarıyer Belediyesi, Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi’nin ardından yeni bir kütüphaneyi daha ilçeye kazandırıyor. Konuyla alakalı geçtiğimiz günlerde Youtube kanalında konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Hem bahçesiyle, hem binasıyla hem de içerisindeki muhteviyatıyla çok önemli bir kütüphane olacak ve 24 saat hizmet verecek” dedi.

BU KÜTÜPHANENİN İÇİNDE YOK YOK

Yeni kütüphane; ulaşım kolaylığı, geniş bahçesi ve güzel manzarasıyla başta öğrenciler olmak üzere Sarıyerliler ve İstanbulluların hizmetine sunulacak. Ana hizmet binası faaliyete geçmeden önce Belediye Başkanı Şükrü Genç’in makam olarak kullandığı binanın eğitim için değerlendirilmesi kararı sonrası çalışmalar başladı. İçerisinde çocuk kütüphanesi bölümünün de bulunacağı merkez aynı zamanda dijital kütüphane olarak da hizmet verecek. Kış bahçesi ile desteklenerek estetik bir görünüm kazanacak yapının hizmet kapasitesi de artırılacak. Vatandaşlar hem ödünç kitap alabilecek hem de oluşturulan çalışma alanlarında kitap okuyabilecek. Merkezde okur - yazar buluşmaları ile atölye çalışmaları yapılabilecek.

SARIYER POSTA