AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun Pınar Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, açıklamalarda bulundu.

Halil İbrahim Kurşun, İBB’nin artık vatandaşı oyalamaması gerektiğini, hangi esas ve şartlar altında vatandaşa tapularının verileceğini açıklaması gerektiğini belirtti. Kurşun, AK Parti olarak tapu meselesine dair vatandaşın lehine olan her türlü çözümün yanında olduklarının bir kez daha altını çizdi.

“Bu mesele İBB’nin ve Sarıyer Belediyesi’nin Sarıyerliye bakış açısını ifade eden meseledir”

Pınar Mahallesi ve Rumeli Hisarı’nın tapularının İstanbul Büyükşehir Belediyesinde tıkandığını ifade eden AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, “Bu mesele Pınar ya da Rumeli Hisarı meselesi değil, Sarıyer’in meselesidir. Bu mesele İBB’nin ve Sarıyer Belediyesi’nin Sarıyerliye bakış açısını ifade eden meseledir. İBB’yi çalışmaya ve Ekrem İmamoğlu’nun şeref sözü verdiği, hak sahibi olan vatandaşa tapularını vermeye davet ediyorum” dedi.

“Biz destek vermeye hazırız”

AK Parti olarak vatandaşın lehine olan her türlü çözüm önerisine destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini belirten Kurşun, “İBB dersine çalışsın, vatandaşa tapularını hangi esaslara göre, hangi bedelle vereceğini açıklasın biz destek vermeye hazırız” dedi.

“Yeter ki çalışsınlar, yeter ki vatandaşı mağdur etmesinler”

Asıl meselesinin İBB Başkanının şeref sözü verdiği tapu hakkının peşinde koşması gereken bazı vatandaşların siyasi davranarak AK Parti’yi engel gibi göstermeye çalıştığını savunan Başkan Kurşun, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bir kez daha çok açık ve net söylüyorum. Sarıyerli bilsin ki, İBB rayiç değer üzerinden tapuya evet deseydi, şimdi tapulu evinizde oturuyor olacaktınız. Konu tamamen İBB ve Sarıyer Belediyesinin uhdesindedir ve biz de AK Parti olarak, tapu meselesine dair vatandaşın lehine olan her türlü çözümün yanındayız. Yeter ki çalışsınlar, yeter ki vatandaşı mağdur etmesinler.”