Sarıyer Belediye Meclisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı ortak kararla Ayazağa’nın en eski ve işlek caddelerinden biri olan Cendere Caddesi’nin adı değiştirilerek Azerbaycan Caddesi olması, kardeş ülke Azerbaycan'da da büyük ses getirdi.

Ermenistan tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ bölgesinin geri alınması için harekete geçen Azerbaycan'a geçtiğimiz günlerde Sarıyer'den anlamlı bir destek gelmişti. Bu kapsamda Sarıyer Belediye Meclisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Cendere Caddesi'nin adı oy birliğiyle Azerbaycan Caddesi olarak değiştirildi. Alınan karar kardeş ülkede sevinçle karşılandı.

"KARDEŞ TÜRKİYE'DEN GÜZEL BİR HABER ALDIK"

Azerbaycan'da yayın yapan Birinci Studiya kanalında caddenin adının değiştirilmesi ele alınırken, kararın memnuniyet verici olduğu vurgulandı. Programın moderatörleri kararı şöyle değerlendirdi: "Kardeş Türkiye'den güzel bir haber aldık. İstanbul'un tarihi ilçelerinden olan Sarıyer'deki Cendere Caddesi'ne Azerbaycan adı verildi. Türkiye bu haberi 'Bir Millet İki Devlet' başlığı ile paylaştı. Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu'nun girişimleri ve Sarıyer Belediye Meclisi'nin kararı ile Ayazağa Cendere Caddesi'nin adı değiştirilerek Azerbaycan oldu. Karantina bittikten sonra ilk işim Azerbaycan Caddesi'nden fotoğraflar paylaşmak olacak."

BENZER HABER: SARIYER’DEN AZERBAYCAN’A DOSTLUK ELİ

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/siyaset/sariyerden-azerbaycana-dostluk-eli-h62157.html

SARIYER POSTA GAZETESİ