Ozy’s Kids & Parents, yoğun iş temposundan ve şehir karmaşasından uzaklaşmak isteyenlerin, çocuklar eğlenirken yorgunluklarını atarak, keyifli saatler geçirmeyi arzu eden ebeveynlerin gözde mekanı oldu.

Çocuklarının eğlenerek öğrenmesini isteyen ebeveynler, belirli aralıklarla sosyal ve eğitici atölyeler oluşturan Ozy’s Kids & Parents’e büyük ilgi gösteriyor. Kitabının yanında kahvesini yudumlayan anne ve babalar, aynı zamanda çocuğunun güvenli bir şekilde vakit geçirdiği oyun odalarını takip edebiliyorlar.

“Ebeveynler nefes alacak ve sosyalleşecek”

Ozy’s Kids & Parents’in kuruluş aşaması ile ilgili bilgiler veren işletme sahibi Özden Sönmez, “Yıllar önce çocuğumu gönül rahatlığıyla götürebileceğim bir yer bulamadım. Bunun yanında çocuğumu bırakabileceğim güvenli ve sosyal hayata karışabileceğim bir mekan da bulamadım. Bu ihtiyaçla birlikte işletmemizin kurulma fikri ortaya çıkmış oldu. Bunun akabinde ikiz kardeşim ile birlikte bu işletmeyi kurduk, işletmeciliğini ben yapıyorum. Tamamen kendim tasarladım ve konseptini oluşturdum. Bir kadın girişimci olarak öncelikle misyonum özellikle annelerin üzerindeki yoğunluğu az da olsa almak. Onların rahat nefes almalarını ve sosyalleşmelerini sağlamak” dedi.

“Çocukların ve ailelerin ayrı dünyaları var”

“Anne ve babaların da biraz nefes almaya ihtiyaçları oluyor” diyen Sönmez, “Aileler sosyal aktivitelerini gerçekleştirirken akılları çocuklarında kalmasın diye hizmet veriyoruz. Biz çocukların mutlu olmalarını amaçlıyoruz.  Aynı zamanda ebeveynlerin hoşça vakit geçirebileceği bir mekan olmayı hedefliyoruz. Burada çocuklar ve aileler için ayrı dünyalar var” ifadelerini kullandı.

“İşletmemize gelenler mutlu ayrılıyorlar”

Ozy’s Kids & Parents’e gelen ailelerin ve arkadaş gruplarının eğlenceli saatler geçirdiğine dikkat çeken Sönmez, “Hafta sonu aile bireyleri birlikte geliyorlar. Burada huzur içinde kahvaltılarını yaparlarken, çocuklar da oyun alanlarında hoşça vakit geçiriyorlar. Buraya gelen misafirlerimiz çok memnun kaldıklarını ve güzel bir gün geçirdiklerini söylüyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Çünkü biliyorlar ki kendileri yoğun hayatlarına güzel bir es verirken, çocukları da güvenli bir ortamda vakit geçiriyorlar. Çocuklar özellikle 4’e 4 büyüklüğünde top havuzunda doyasıya eğleniyorlar.” diye konuştu.

“Doyurucu saatler geçiriyorlar”

Çocukların emin ellerde olduğunun altını çizen Sönmez, “Çocukların başında oyun ablaları bulunuyor. Bu sayede hem güvenlikleri sağlanıyor hem de daha doyurucu saatler geçiriyorlar. Veliler kahvelerini  içip kitap okurken aynı zamanda çocuklarını ekrandan seyredebiliyorlar” şeklinde konuştu.

“Çocukları iyi anlamaya çalışıyorum”

Çocuk psikolojisi üzerine eğitim aldığını belirten Sönmez, “Çocuklarla ilgili oyun terapisti eğitimi aldım. Aynı zamanda üniversitede çocuk gelişimi bölümünü okuyorum. Ek olarak masal terapistliği eğitimi alıyorum. Aldığım akademik eğitim sayesinde çocukları daha iyi anlamaya çalışıyorum. Ailelere de bazı konularda yardımcı oluyorum. Örnek vermek gerekirse çocuğuna tuvalet eğitimi vermek isteyen anne ve babalara tavsiyelerde bulunuyorum. Ayrıca farklı bir perspektiften çocukların dilini anlatıyorum” dedi.

Sönmez’den dikkat çeken tavsiyeler

Ebeveynlere tavsiyelerde bulunan Sönmez, şunları söyledi: “Aileler bu tarz oyun evlerini tercih ederken özellikle hijyen olmasına özen göstermeliler. Biz bu konuda oldukça hassas bir kurumuz. Kış aylarında çocukların mikrop alması veya hastalanması çok daha kolay olabiliyor. Özellikle top havuzunun hijyenliği bizim için çok önemli. Bunun yanı sıra güler yüzlülük, çocukların anlatmak istediğini anlayabilmek ve ailenin taleplerine cevap verebilmek başlıca kriterler olmalı. Ayrıca çocuklar için bulunan oyuncak tarzı materyallerin çok dikkatli seçilmesi gerekiyor. Hem minik misafirlerimiz hem de velileri için bulunan kitapları da büyük bir hassasiyet içerisinde belirledik. Burada çocukların serbest alanda oynayarak ve herhangi bir şey empoze edilmeden deneme ve yanılma yöntemiyle kendilerini bulmalarını sağlıyoruz.”

“Bahçemiz yaza hazır”

Gündemlerinde şube açmanın olmadığını söyleyen Sönmez, şu ifadeleri kullandı: “Bölgede şu anlık başka bir yatırım düşünmüyoruz. Öncelikle butik olarak kalmayı tercih ediyoruz. Bu sayede yaptığımız işin hakkını vermek istiyoruz. Bahçemizi güzelleştirip yaz ayına hazırladık.”

Çocuklara büyük müjde

Özel günler için farklı konseptler hazırladıklarını ifade eden Sönmez, “Çocuklara armağan edilen 23 Nisan Çocuk Bayramı’na özel sürprizlerimiz olacak. Bunların başında çok eğlenceli bir parti düzenleyeceğiz. Bunun yanında fotoğraf çekimi yapmayı istiyoruz. Farklı ülkelere ait kıyafetleri hazırlayıp aileler ile birlikte güzel bir gün geçirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanı sıra özel günlerde de farklı konseptlerimiz olacak. Bunun akabinde son zamanlarda özellikle doğum günü kutlama etkinliklerine sıkça ev sahipliği yapıyoruz” diye konuştu.

Sönmez’den Sarıyerlilere çağrı

Sarıyerlilere çağrıda bulunan Sönmez, “Özellikle Zekeriyaköy ve çevresinde bu tarz bir mekan bulunmuyor. Kitap, oyuncak, top havuzu, oyun parkı, doğa ile iç içe konumu çocuk dostu bir mekan istiyorlarsa işletmemize bekliyoruz” dedi.

Göktürk Cad. Benjamin Sok. No:1 Zekeriyaköy

İnstagram: ozyskidsparents

Facebook: Ozy’skids & parents

GSM: 0531 284 11 82