Zekeriyaköy’de yaklaşık 2 yıldır bitirilemeyen 1,5 kilometrelik yol çalışması sadece bölge halkını değil, tüm Sarıyer’i isyan ettiriyor.

Zekeriyaköy’de yaklaşık 2 yıldır bitirilemeyen 1,5 kilometrelik yol çalışmasına tepkiler hiç olmadığı kadar büyük. Daha önce birçok kez gündeme getirdiğimiz yolun neden hala bitirilemediği merak konusu.

Araçlar hasar görüyor

Araçlarının yoldan geçerken zarar gördüğünü belirten vatandaşlar, yetkililere tepkili. Alt yapı çalışmalarının bitmesinin ardından aylardır kazma vurulmayan yolda araçlar güçlükle ilerliyor. 6 ayda biteceği belirtilen çalışmalarda önce bölgenin alt yapıları yapılmaya başlanmıştı. Ancak çok ağır gittiği öğrenilen çalışmalarda alt yapı ancak 4 ay önce tamamlanabilmişti. Daha sonra yaklaşık 1,5 kilometrelik bölümde çalışmalar tamamen durdu. Yarısı asfalt yarısı toprak olan yolda araçlar güçlükle ilerliyor.

Vatandaş isyan ediyor

Yolun bitirilememesine yalnızca Zekeriyaköylüler değil, bölgeye giden vatandaşlarda tepki gösteriyor. Araç sürücüleri, “Yol tamamen bozuk. Genişleme olacağı söylenmişti. Fakat hiçbir şey yapmadılar. 2 yıldır bu yol böyle. Önce çalışma yaptılar, hatta taksi durağı yapacaklardı, sonra vazgeçtiler. Birçok ağaç kestiler, ama bugüne kadar hiç bir şey bitmedi“ sözleriyle sitemlerini dile getirdi.

Diğer çevre sakinleri de 2 yıldır süren çalışmalar sırasında onlarca asırlık ağacın kesildiğini, bozuk kalan yol yüzünden otomobillerinin sık sık arıza yaptığını ifade ettiler.