ÖZEL HABER

Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, yaklaşık 7 ay önce değiştirilen hatların sebep olduğu elektrik kesintileri nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti gazetemize anlattı.

Elektrik kesintileri nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, mahalle sakinlerinin mağdur olduğunu ifade etti.

“Eski hatlar daha iyiydi”

Hatların yenilenmesine rağmen yaşanan elektrik kesintilerine anlam veremediğini belirten Çınar, “Elektrik hatları yaklaşık 7 ay önce yenilendi. Yani hepsine yeni diyebiliriz. Türkiye’ye ilk elektrik hattı döşendiğinde bile Yenimahalle’de kesintiler olmuyordu. Fakat gece yarısı, sabaha karşı ve öğle saatinden sonra elektrik kesintileri olmaya başladı. Bunlar kısa süreli de değil, aksine uzun süreli kesintiler. Yetkilileri aradığımızda farklı sebepler öne sürüyorlar. Hat değişimi yeni yapıldı bunlar nasıl olabiliyor? Bunların biran çözülmesini istiyoruz. Bunu yapanlar ya bu işi bilmiyor ya da değiştirdikleri hatlar, önceki hatların yaptığı görevi yapamıyor. Çünkü eski hatlar çelik zırhlı ve bakır alaşımından yapılmıştı. Fakat yeni hatlar alüminyumla kaplı. Bunun iki sebebi olabilir. Birincisi hafif, ikincisi ucuz olduğu için. Buna sadece elektrik kesintisi olarak bakmamak lazım. Diyaliz hastaları var, oksijen tüpüne muhtaç insanlar var ve bunların hepsi elektrik ile çalışıyor. Bu yüzden bu konu çok kritik” ifadelerini kullandı.

“Elektrik zammıyla hükümetin alakası yok”

Özellikle elektrik faturalarına yansıyan zam ile ilgili konuşan Çınar, “Elektrik kesintisinin yanında vatandaşı mağdur eden diğer bir konuda faturalar. Geçtiğimiz ay kullanılan elektrik miktarına ve kullanılan gün sayısının aynı olmasına rağmen faturalar iki katına çıktı. Nedenini sorduğumuzda ise zammı devlet, hükümet yaptı diyorlar. Fakat böyle bir şey söz konusu değil. Siyasilerin bu işle ne alakası var? Bir bedel alıyorsan karşılığında en iyi hizmeti vermek zorundasın” dedi.