Restore edilmediği ve önlem alınmadığı için yıkılmak üzere olan ahşap binalar, ölüme davetiye çıkarıyor. Sarıyer’in birçok mahallesinde metruk ya da bakımsız olan binalara yetkililerin önlem almaması tepkiye ve korkuya neden oluyor.

Yüzlerce yıllık ahşap binalar, bürokratik engeller, nedeni bilinmeyen yangınlar ve doğa koşulları nedeniyle bir bir yok olurken, yıkılmaya yüz tutmuş yapılar ile ilgili hiçbir önlemin alınmaması tehlike saçıyor.

Vatandaş tepkili

Sarıyer’in birçok mahallesinde metruk evlerin bulunduğu yolun hem yaya hem de araç trafiğine açık tutulması vatandaşları tedirgin ediyor. Her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan binalar nedeniyle can güvenliklerinin olmadıklarını ifade eden vatandaşlar, “Her gün bu sokaktan onlarca insan geçiyor. Birinin üzerine çöktükten sonra mı önlem alacaklar? Sokaktan onlarca insan ve araç geçiyor. Eğer bina bir insanın üstüne çökerse bunun sorunlusu kim olacak? Yetkilileri göreve çağırıyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

“Çocukların hayatı tehlikede”

Vatandaşlar, “Çocuklarımızı ne kadar uyarsak da çoğu zaman sallantıda olan evlerin önünde oyun oynarken buluyoruz ve çok korkuyoruz. Özellikle çocuklarımız için yıkılmaya ramak kalan binalara önlem alınmasını gerekiyor” dedi.