Islah imar planlarının Sarıyer Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçmesinin ardından Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak ve beraberindeki mahalle muhtarları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partileri ziyaret ederek, mülkiyet sorununun çözümü ve Derbent, FSM, Baltalimanı için çıkarılan riskli alan kararının kaldırılması konusunda destek istedi.

Sarıyerli muhtarlar, ilçenin en büyük sorunları arasında yer alan mülkiyet sorununun çözümü konusunda kolları sıvadı. AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin grup başkanvekilleri ile görüşülen ziyarette, Sarıyer Belediye Meclisi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Nizamettin Günel ile Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi Nadir Günday’da yer aldı.

MUHTARLAR ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Sarıyer Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ikinci toplantısında 11 mahalleyi kapsayan ıslah imar planlarının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından İBB Meclisi’nden de geçmesi için çalışmalara başlayan muhtarlar, ziyaret sırasında mahalle sakinlerinin taleplerini de dile getirdiler.

PARTİLERE DESTEK ÇAĞRISI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileriyle bir araya gelen muhtarlar, Sarıyer’in yıllardır mülkiyet sorunuyla uğraştığını ve konuyla ilgili çözüm istediklerini vurguladı. Islah imar planlarının Sarıyer Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçtiğini belirten muhtarlar, İBB Meclisi’nden de gerekli desteği beklediklerini ifade ettiler.

İBB TAMAM SIRA ANKARA’DA

Konuyla ilgili Sarıyer Posta’ya konuşan Baltalimanı Mahalle Muhtarı Alihaydar Aslan, “Mahalle muhtarları olarak Sarıyer Mahalleler Birliği ile işbirliği içerisinde mülkiyet sorununun çözümü konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sarıyer Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçen ıslah imar planlarının İBB Meclisi’nde de aynı şekilde kabul edilmesi için AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin grup başkanvekilleri ile bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmelerin genel hatlarıyla olumlu geçtiğini söyleyebilirim. Bunun dışında Baltalimanı, FSM ve Derbent mahalleleri için çıkarılan riskli alan kararının kaldırılmasına yönelik talebimizi de ilettik. Fakat bu konunun muhatabının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olduğunu ifade ettiler. Biz de mücadelemizi sürdüreceğimizi ve destek beklediğimizi söyledik. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya giderek siyasi partiler ile görüşeceğiz. Mücadelemizi her platformda sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA