Ekmeğini denizden kazanan Sarıyerli balıkçılar, sorunlarının giderek arttığını ve verilen hiçbir sözün yerine getirilmediğinden şikayetçi. Esnaf, Sarıyer’e balık pazarı yapılmasını istiyor.

İstanbul’un balıkçılık sektörünün yüzde 38,5’unu karşılayan bonus veren siteler Sarıyer’de, balıkçılar dertli. Birçok problemle boğuşan balıkçılar, sorunlarına çözüm için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Sarıyerli balıkçılardan balık pazarı isyanı

İstanbulluların tükettiği balığın neredeyse yarısını karşılayan Sarıyer’de, balık pazarının olmamasına tepki gösteren balıkçılar, “Çok fazla sorunumuz var ama biz çok şey istemiyoruz. En büyük sıkıntımız balık pazarımızın olmaması. Artık balık halinden de geçtik. En azından biz balıkçıların talebini karşılayabilecek, şartlara uygun ve hijyenik bir balık pazarı istiyoruz. Derme çatma çadırların altında balık satmaya çalışıyoruz” dedi.

Yetkililere sitem ve çağrı

Yetkililere çağrıda bulunan balıkçılar, “Bizlere çok sözler verdiler. Fakat bunların birçoğu yerine getirilmedi. Biz İstanbul balık piyasasının neredeyse yarısını karşılıyoruz. Ama bulunduğumuz duruma bakar mısınız. Sarıyerli balıkçı, balığını satmak için İstanbul’un bir ucundaki balık haline gitmek zorunda. Bu reva mı? Balık halinden geçtik, en azından balık pazarı kursunlar da bizde orada satışımızı yapalım” ifadelerini kullandı.