Dünyayı etkisi altına alan corona virüsünden olumsuz anlamda etkilenenler arasında hiç kuşkusuz esnaflar da yer alıyor. Sarıyer Merkez’de kurulan halk pazarının esnafı iş yapamaz hale geldiklerini ifade etti.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve birkaç ay da dünya geneline yayılan corona virüsü küçük esnafı iş yapamaz hale getirdi. Sarıyerli esnaflar, satışların yüzde 90 azaldığını ve ekonomik zorluklar yaşadıklarını belirtti.

ESNAF İŞ YAPAMIYOR

Corona virüs Sarıyer esnafını sıkıntıya soktu. Hastalığın yayılmasının önüne geçmek için alınan tedbirlerin ve vatandaşın sokağa çıkmaktan korkması nedeniyle pazarlar boş kaldı. İçişleri Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelge kapsamında, kafe, kahvehane, kıraathane, gibi işletmelerin geçici olarak kapatılmasının yanı sıra pazar esnafı da iş yapamamaktan şikayetçi.

“SATIŞ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Bir an önce virüsün çaresinin bulunmasını temenni eden esnaflar, “Devletimiz haklı olarak bazı tedbirler aldı. Vatandaşlar da işleri olmadıkça dışarıya çıkmıyor. Doğal olarak iş yapamaz hale geldik. Esnaflar olarak biz de korku içerisinde stant açıyoruz. Fakat hem geçimimizi sağlamak hem de insanların ihtiyaçlarını karşılamak için satış yapmak zorundayız. En yakın zamanda bu virüse karşı bir çözüm bulunmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA