Dün sabah saatlerinde Sarıyer'de etkisini gösteren yağmur ve rüzgar zaman zaman şiddetini artırırken, Kısırkaya başta olmak üzere Kilyos'a kadar olan tüm sahil şeridi olumsuz hava koşulları nedeniyle çöp ve moloz yığınlarıyla doldu.

Döküm alanlarındaki moloz ve çöplerin yağmurdan dolayı sahil şeridine vurması görenleri hayrete düşürdü. Yaz aylarının sona yaklaşmasıyla son günlerini yaşayan plajlar, ortaya çıkan bu görüntülerle şok etti.

VATANDAŞLAR DURUMA TEPKİLİ

Yaşanan çevre kirliliği mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Birçok atığın bölgedeki farklı yerlerde toplanmasından duydukları rahatsızlığı dile getiren vatandaşlar, ortaya çıkan manzaranın bir daha tekrarlanmaması konusunda çağrıda bulundu.

"YETKİLİ MERCİLERE BAŞVURUMUZU YAPACAĞIZ"

Konuyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi'ne konuşan Kısırkaya Mahalle Muhtarı Nurcan Kocaer, "Özellikle yaz aylarında binlerce insanın akınına uğrayan sahillerimizin bu hali bizleri son derece üzdü. Kıyıların bu hale gelmesinin nedeni çevrede bulunan atık toplanma alanları. Edindiğim bilgilere göre, o alanların patlayıp yağmur ve hava şartları nedeniyle sahile vurdu. Konuyla ilgili yetkili mercilere başvurumuzu yapacağız" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ