Maslak'ta bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent, Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssü oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan 2017 Teknoloji Bölgeleri Performans Endeksi Sonuçları'na göre, İTÜ ARI Teknokent, Türkiye'deki tüm teknoparklar içerisinde birinci sırada yer almıştı.

Türkiye’nin teknoloji gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor

İTÜ ARI Teknokent, teknoloji firmalarına ve girişimcilere teknoloji geliştirmeleri ve bu teknolojileri ticarileştirmeleri için en uygun ortam ve olanakları sunarak Türkiye’nin teknoloji gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Birbirinden başarılı programlar yürütüyor

İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde faaliyetlerini yürüten İTÜ ARI Teknokent bünyesinde yer alan 270'den fazla firma 7 binden fazla kişiye istihdam sağlayarak, yılda 600'ün üzerinde proje geliştiriyor. İTÜ ARI Teknokent, 1 milyon 655 bin m2 büyüklüğünde bir arazide, binlerce başarılı Ar-Ge projesine imza atarak değer üretti ve ülke ekonomisine katkı sağladı. Türkiye'nin ticaret merkezi İstanbul'un kalbi Maslak'ta yer alan İTÜ ARI Teknokent, bünyesinde barındırdığı firmalar ve girişimciler için birbirinden başarılı programlar yürütüyor.

Dünyanın en iyi üçüncü kuluçka merkezi

Avrupa'nın en iyi 2'nci, dünyanın ise en iyi 3'üncü kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi, fikirlerini ticarileşebilir ürün ya da hizmete dönüştürmek isteyen girişimciler için çalışıyor.

SARIYER POSTA