Sarıyer Deresi Sokak da ‘Park Yapılamaz’ yazılı uyarı tabelasına rağmen onlarca aracın arka arkaya park edilmesi nedeniyle yaşanan trafik vatandaşı ve esnafı zor durumda bırakıyor. Sarıyerliler, “Yasak yere park etmenin cezası yok mu?” diye soruyor.

Sarıyer Posta Gazetesi olarak Sarıyer’in kangreni haline gelen trafik sorununu irdelemeye devam ediyoruz.

Vatandaş soruyor

Sarıyer Deresi Sokak’ın sol şeridi 31.03.2000 Tarih 200/3-1 Sayılı UKOME Kararı Gereğince 1. Derece Acil Yol Ulaşım Yolu olarak belirlendi. Ancak buna rağmen araçlar park edilmeye devam ediyor. Her fırsatta arabalarının sorgusuz sualsiz çekildiğini söyleyen vatandaşlar, “Bir yerde yasak varsa herkesi kapsar. Neden buraya park edilen araçlara cezai işlem uygulanmıyor?” diye soruyor.

Esnaf şikayetini dile getirdi

Sarıyer Deresi Sokak da yolun sol şeridinin ‘1. Derece Acil Yol Ulaşım Yolu’ olarak belirtilmesine rağmen zaman zaman yan yana iki arabanın dahi park edildiği bölgede, trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Bu durumdan en çok şikayetçi olanlar hiç kuşkusuz bölge esnafı. Dükkanların önlerinin kapatıldığını ve gelen ürünlerin indirilmesi konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen esnaf, yasak olmasına rağmen park edilen araçlara çözüm bulunmasını istiyor.